Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Els Reis arribaran a Olot amb l'esperada cavalcada per la ciutat

300 patges acompanyaran Ses Majestats en una Cavalcada que recupera el recorregut habitual des del Campament de la Plaça Clarà i fins als trons del Firal.

18 de desembre de 2021


A partir del 2 de gener, es podrà visitar el Campament Reial a la Plaça Clarà. Les entrades es podran descarregar a la pàgina web d’Olot Cultura a partir del dijous 30 de desembre a les 10 h del matí.

 

Després que l’any passat la COVID-19 obligués a adaptar l’arribada dels Reis d’Orient a Olot, aquest 2022 la comitiva reial podrà tornar a recórrer el centre de la ciutat. Així, doncs, el 5 de gener a la tarda Melcior, Gaspar i Baltasar -acompanyats de 300 patges- faran el recorregut habitual pels carrers d’Olot: sortiran de la Plaça Clarà, enfilaran el carrer Mulleras, continuaran pel carrer Serra Ginesta, pujaran el Carrer Major i, ja a peu, passaran pel Passeig d’en Blay fins arribar als tres trons reials, que estaran situats al Firal Petit.  

Cada any la comitiva reial porta alguna sorpresa a la capital de la Garrotxa. Aquesta vegada serà el Carboner qui estrena carrossa, després que els darrers anys ho fessin els cuiners i els tres reis d’Orient. Aquesta és la previsió a dia d’avui, sempre susceptible a les mesures dictades per la Generalitat de Catalunya pel control i la gestió de la pandèmia.

Un any més, tindrà lloc el concurs de fanals Miquel Gou. Serà després de la Cavalcada i hi podran participar tots els nens i nenes que ho desitgin, sempre i quan presentin fanals de fabricació casolana. Un cop els reis s’hagin assegut als trons es lliurarà el fanal als patges que els recullin al Petit Firal. Cada concursant rebrà un petit obsequi per haver-hi participat. El jurat format per artistes locals que faran públic el veredicte a les 21h.

 

El campament reial s’instal·la a la Plaça Clarà

Pel que fa el campament reial, que arriba a la ciutat uns dies abans, s’instal·larà a la Plaça Clarà els dies 2, 3 i 4 de gener.

Tal i com es va fer l’any passat, per evitar les llargues cues i l’espera de moltes famílies, es torna a apostar per la venda d’entrades gratuïtes per internet. Un sistema que va funcionar i que es repetirà aquest any. Les entrades es podran aconseguir el dia 30 de desembre a partir de les 10h del matí a la pàgina web d’Olot Cultura https://olotcultura.koobin.cat. Es podran agafar un màxim de 4 entrades per persona, amb excepció dels menors de 3 anys que no caldrà que en tinguin.

El que no hi haurà aquest 2022 és la venda física de tiquets. S’habilitarà una cua paral·lela durant el campament per a les famílies que no tinguin entrada i s’aniran intercalant els accessos al recinte.

Per visitar els patges reials i els seus personatges sortiran a la venda unes 900 entrades cada dia. Per accedir al campament serà imprescindible que tothom porti la mascareta.

 

 

  • ReisOlot2022
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat