Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot inicia els treballs de poda d'arbrat urbà

S’ha previst actuar entre uns 6.000 i 8.000 arbres de la ciutat. Les tasques s’allargaran fins al proper mes de març.

17 de desembre de 2021


S’han iniciat els treballs de poda d’arbres a Olot que tenen previst actuar en un total d’entre 6.000 i 8.000 arbres. Aquestes podes es realitzen periòdicament a Olot responent a criteris tècnics i respectant les necessitats de l’arbrat. Un dels objectius de l’actuació és que la ciutat disposi d’arbres sans, i com a tal s’eviten, en la mesura del possible, les podes agressives que afecten el vigor dels exemplars i els fan més vulnerables a plagues o malalties. L’any passat ja es va actuar en un conjunt de 6.000 arbres dels 14.000 existents a la ciutat.

La poda, ja ha començat pel barri de les Tries i la zona de La Canya i posteriorment es desplaçarà fins a Benavent, permet millorar la seguretat a la via pública, ja que s’eliminen branques seques i esqueixades o aquelles que afecten edificis, trànsit, senyalització o puguin ser un perill.

Pel que fa als treballs, podem diferenciar dues tipologies: d’una banda, la poda d’espècies de port gran (gran format), que requereixen l’ús d’elevador i, de l’altra, les actuacions de menor calat que es realitzen amb escala.

La poda d’arbres es realitzarà de forma progressiva i s’actuarà arreu de la ciutat, amb la voluntat de minimitzar les afectacions viàries i als vianants.

 

  • Poda_2
  • Poda_3
  • Poda_1
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat