Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Una nova edició d'un gran Cantània

Aquest dijous 12 de maig, el Cantània ha celebrat 15 anys a Olot en una nova cantata espectacular.

 

13 de maig de 2022


Cantània ha celebrat aquest dijous 12 de maig la seva quinzena edició amb un concert on han participat més de cinc-cents infants de cinquè i sisè de primària de diverses escoles de la Garrotxa acompanyats d’una orquestra de músics professionals. En concret, hi han pres part les escoles Cor de Maria, Escola Pia, Greda, Petit Plançó, Malagrida, Pla de Dalt i el Morrot d’Olot, La Bòbila de Les Preses, Verntallat de La Vall d’en Bas, Joan Maragall de Santa Pau, Castanyer de Sant Joan les Fonts i Rocalba de Sant Feliu de Pallerols.

Els escolars han cantat ‘Clara, l’art per dins’, una cantata que han estat preparant conjuntament amb els seus mestres de música durant gairebé mig curs i que aquest dijous han interpretat al pavelló d'esports. Composta per Josep Maria Guix, amb poemes de Jordi Llavina, la proposta explica la història de la Clara, que després de passar quinze dies a casa la seva àvia Blanca —dues setmanes fantàstiques en què s’ho han passat la mar de bé fent tota mena de coses—, espera avorrida que la seva mare la vingui a buscar. Però abans totes dues tindran temps de viure una altra peripècia. A les golfes l’àvia Blanca hi té guardat un marc enorme sense cap quadre i proposa a la seva neta que el travessin. D’aquesta manera, la Clara i la Blanca començaran una última aventura, aquesta vegada de forma conjunta dins de les obres d’art, un món màgic i meravellós on s’alteren les distàncies i on el temps corre a una altra velocitat.

Aquest és un dels projectes que exemplifica la unificació de les àrees de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot. En aquest sentit, els mestres de les escoles que participen en el Cantània cada any reben una formació a l’Auditori de Barcelona que els aporta eines que poden aplicar durant tot al curs. Gràcies a aquesta iniciativa s’ha pogut comprovar que al llarg d’aquests 15 anys ha pujat el nivell de les classes de música a les escoles garrotxines.

El Cantània és una activitat organitzada per l’Ajuntament d’Olot i l’Auditori de Barcelona, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Garrotxa i el Departament de Cultura de la Generalitat. Cada any s’interpreta una cantata diferent, creada per un compositor de prestigi, amb instrumentistes en directe i un gran cor de veus format pels diferents alumnes.

 

 

  • 20220512_192023
  • 20220512_192839
  • CantaniaP1
  • Cantania2

Enllaços relacionats

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat