Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Nova fase del Pla d’Asfalts d’Olot

Les obres formen part del Pla de Conservació i Millora de la Infraestructura Urbana d'Olot i, a més, s’ha previst una tercera fase per poder cobrir totes les necessitats detectades a través de l’estudi de millora del circuit viari urbà. Aquests propers dies també començarà l’ampliació de les voreres del pont de Zamenhof per millorar la seguretat dels vianants en aquest sector de la ciutat.

 

12 de maig de 2022


La Junta de Govern Local d’aquest dijous 12 de maig ha aprovat la segona i tercera fase del projecte de Conservació i Millora de la Infraestructura Urbana d’Olot que s’executaran aquest any. A principis d’abril es va aprovar la primera fase del Pla d’Asfalts del 2022 i, el passat dimarts 19 d’abril, ja van arrencar els treballs que han permès consolidar 33 actuacions a diversos barris d’Olot. Ara, després de valorar totes les necessitats detectades a la ciutat, es fa un pas més per continuar amb el conjunt de millores previstes, ampliant el projecte.

La segona fase dels treballs s’allargaran durant un mes i mig i l’Ajuntament d’Olot hi invertirà 88.192 € i 216.727 € per a la Fase 3. En total, el Pla d’Asfalts del 2022 dobla el pressupost de l’any passat i les obres s’han agrupat per criteris de prioritat.

En les pròximes dues fases es milloraran els ferms de les calçades, s’actuarà puntualment en diversos flonjalls aïllats i es recobriran els carrers amb nou asfalt superficial. A part, també s’ha previst millorar el ferm i les condicions d’accessibilitat així com les voreres. La Fase 2 permetrà millorar 2.214 metres quadrats de calçada i repintar 82 passos de vianants tals com l’avinguda Europa, la Plaça Antilles, l’avinguda Balears, Catalunya i l’avinguda de Girona, entre altres. La Fase 3 inclou 2.089 metres quadrats de via, 503 metres quadrats de vorera, rebaixos de guals, supressió de barreres arquitectòniques i el repintat de 12 passos de vianants.

Les actuacions previstes responen a l’inventari de la xarxa viària de la ciutat, tenint en compte les necessitats, incidències i peticions detectades. En total, amb les 3 fases previstes s’actuarà en més de 8 quilòmetres de carrers, voreres i passos de vianants, el que suposa un important augment respecte a les millores realitzades l’any passat.

 

Ampliació vorera del pont de Zamenhof

Paral·lelament, el pròxim 16 de maig està previst que comencin els treballs d'ampliació de la vorera del pont del carrer Zamenhof, unes obres que formen part del Pla d'Asfalts 2022.

Per minimitzar l'afectació viària s'ha previst dividir els treballs en dues fases. La primera d'elles començarà el 16 de maig i durarà uns 15 dies. L'actuació es focalitzarà a la vorera oest, la del costat del Molí d’en Climent. Per poder executar els treballs es reduirà l'amplada de la calçada actual mantenint els dos sentits de circulació.

A la segona fase, els treballs se centraran a l’ampliació de la vorera est – la que es troba més a prop de la muntanya. En aquest cas, les obres també s'ha previst que durin uns 15 dies i es facin durant el mes de juny. Durant aquesta fase sí que es reduirà considerablement la calçada destinada al pas de vehicles i només es permetrà un únic sentit de circulació, de baixada, en direcció a la carretera de la Canya. 

Per això, durant els dies que es portin a terme els treballs es modificarà la mobilitat en aquest sector. La circulació provinent de les carreteres de la Canya i Les Tries s’haurà de desviar cap a l'Avinguda Girona. A la Plaça Palau se senyalitzarà la connexió amb l'avinguda Sant Jordi travessant el pont del Palau i girant a l'esquerra anant a buscar el carrer Terrassa fins a la cruïlla amb el carrer Portbou (avinguda Sant Jordi).

El projecte d'eixamplament d'aquestes voreres del pont del carrer Zamenhoff es focalitza en un tram comprès entre la ronda Sant Miquel i el carrer Terrassa per on acostumen a circular un gran volum de persones i que forma part d'un dels itineraris escolars a peu de la ciutat. Amb aquesta actuació s’eixamplaran les voreres del tram de via que passa pel pont del carrer Zamenhoff que passaran a tenir 3,50 metres d'amplada i la calçada per on circularan els vehicles motoritzats disposarà de 7 metres d'amplada. Es mantindran els carrils de circulació en ambdós sentits de la marxa.

L'actuació -amb un pressupost de 82.102,66 euros- s'inclou en el conjunt d'accions que es van acordar de forma consensuada l'Ajuntament d'Olot i la plataforma 'No és un vial, és un carrer' per avançar en la pacificació de l'avinguda Sant Jordi, a l'espera de la construcció de la variant. La col·locació d'asfalt sonoreductor, el projecte d'ampliació de voreres i ubicació de més vegetació per proporcionar més aïllament visual i acústic en un tram de la via i la instal·lació d'una unitat de vigilància mòbil són algunes de les altres de les mesures acordades amb la Plataforma, que ja s'han portat a terme.

 

 

  • Asfalts_1_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat