Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Substitució de l’alzina de la Plaça del Carme que ha emmalaltit per una actuació incívica

Aquest dimecres han finalitzat els treballs de substitució de l’alzina de la Plaça del Carme per un auró. L’arbre ha emmalaltit a causa de la falta d’aigua provocada per un comportament incívic.

22 de juny de 2022


Aquest dimarts 21 de juny s’han iniciat els treballs per retirar i substituir l’alzina de la Plaça del Carme d’Olot. L’actuació ha finalitzat aquest dimecres 22 amb la col·locació d’un nou arbre ja que, el que hi havia hagut fins al moment, ha quedat afectat per fongs arran del comportament incívic d’una persona, de la qual es desconeix la identitat. Tot i que inicialment l'alzina havia arrelat amb força després de l’actuació de millora de la Plaça del Carme i es trobava en bon estat, la falta d’aigua provocada de forma reiterada per un comportament incívic l’ha fet emmalaltir.

Segons han pogut detectar els tècnics municipals, el juliol de l’any passat i aquest mes de març l’arbre va quedar sense l’aigua de reg a causa del tancament provocat al sistema.  L'estrès hídric va facilitar l'atac dels fongs que, finalment, ha fet emmalaltir l’arbre. Des de l'Ajuntament d'Olot es va portar a terme un tractament per aturar l’avanç dels fongs i revertir la situació, però l’arbre havia quedat molt afectat.

L’alzina s’ha substituït per un nou arbre, un auró; una espècie de fulla caduca que pot arribar a assolir grans dimensions. Cal destacar que la resta d'alzines trasplantades de la Plaça del Carme al carrer Narcís Paulís han arrelat amb força i es troben en perfecte estat.

Aquesta alzina formava part dels treballs de transformació de la Plaça del Carme, emmarcada en els projectes del PIAM del Nucli Antic per millorar el confort urbà, posar en valor el patrimoni i dinamitzar les plantes baixes. Els treballs han permès obrir grans finestrals a les arcades de l’Escola d’Art on s’hi poden veure escultures en guix així com potenciar la il·luminació, establir nous aparcaments de bicicletes i renovar el paviment.

 

 

  • Arbre_4_
  • Arbre_2_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat