Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Joan Mercader dedica a Olot el poema ‘Volcans adormits’

El rapsoda i poeta olotí ha regalat a la ciutat el text que l’Ajuntament d’Olot acaba d’editar. És un acte d’agraïment al treball i la dedicació de Joan Mercader amb aquest poema i a tota la seva trajectòria. A partir d’aquest divendres, tothom qui vulgui disposar d’un punt de llibre amb el poema de Mercader el podrà recollir de forma gratuïta a l’Espai Cràter.

4 de novembre de 2022


'Volcans adormits'. Aquest és el nom del poema que el rapsode Joan Mercader ha creat i lliurat com a regal a la ciutat d'Olot. El mateix nom del nou punt de llibre que l'Ajuntament d'Olot, a través d’Espai Cràter, ha editat per donar a conèixer aquesta obra de l'escriptor olotí.

"Sota l'aspre costram de la Garrotxa, els dits irats de magma purulent cargolen segles i més segles", descriu el poemari de Joan Mercader que es pot llegir imprès a l'interior del punt que a partir d’ara es podrà recollir a l’Espai Cràter. El treball – amb una part exterior similar a les pedres de la Garrotxa i un interior lluent – és un "petit tresor" representant de la pedra garrotxina, dels orígens i les seves característiques.

L'acte de presentació del poema de Joan Mercader s'ha portat a terme aquest divendres, 4 de novembre a l'Espai Cràter, on es distribuirà de forma gratuïta entre totes les persones que s’apropin a l’equipament. "La paraula és el que m'ha ajudat a viure", ha assegurat l'autor. "Escriure és voler-se comunicar, és voler lluitar contra la solitud precisament"; la dèria que sempre ha tingut l'autor; tal com ha afirmat en diverses entrevistes i que n'ha volgut fer esment aquest divendres. “És una autèntic privilegi poder comptar amb un poema d’un autor com Joan Mercader, ha assegurat l’alcalde, Pep Berga.

Nascut a Tortellà, Joan Mercader ha arribat als 90 anys amb el seu darrer llibre publicat: 'Un espai entre la llum i la foscor'. L'últim títol dels més de 20 llibres que ha escrit, principalment de poesia però també de narrativa.

El poeta va començar la seva trajectòria artística a 11 anys, aficionant-se per la lectura. Pocs anys després va començar a endinsar-se en l'àmbit de l'escriptura on va destacar des de ben jove. Premi Miquel Martí Pol de Roda de Ter pel seu primer llibre, l’any 2015 l’Ajuntament d’Olot li va concedir les Ales a la Cultura. Aquest any, ha recollit el Premi Garrotxí de l'Any a tota la seva trajectòria.

 

 

  • _7_
  • _9_
  • _10_
  • _3_
  • Olot | Volcans adormits
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat