Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Nova campanya de control dels patinets elèctrics a Olot

No portar casc o circular per la vorera són algunes de les infraccions principals detectades. Des d’aquest dilluns i fins al 13 de novembre la Policia Municipal d’Olot incrementa el control amb una nova campanya sancionadora que té per objectiu sensibilitzar, conscienciar i vetllar per la seguretat viària a Olot.

7 de novembre de 2022


La Policia Municipal d’Olot continua treballant per reduir les infraccions de l’Ordenança de Circulació de VMP a la ciutat. Des de principis d’aquest 2022, els agents han portat a terme diverses campanyes informatives i sancionadores amb controls  dinàmics i estàtics arreu de la ciutat amb la voluntat de frenar les infraccions, les actituds incíviques i combatre la falta de coneixement sobre què es pot fer i què no quan s’utilitza un VMP. En total, en el que portem d’any, s’han interposat 96 sancions per aquests fets.

Fins ara, la majoria dels infractors detectats són veïns i veïnes d’entre 21 i 30 anys que circulen sense casc per vies principals de la ciutat o es mouen per la vorera. Ara, després de les diverses tasques informatives, la Policia Municipal d’Olot intensifica de nou els controls iniciant una nova campanya que s’allargarà fins al 13 de novembre. La campanya comptarà amb controls estàtics al Nucli Antic de la ciutat i dinàmics a la resta de la ciutat per conscienciar, informar, sensibilitzar i vetllar per la seguretat viària.

Seguint amb els models anteriors i amb la voluntat de facilitar al màxim la informació i la normativa, els agents fan entrega del material divulgatiu que ha creat l’Ajuntament d’Olot per conscienciar i informar sobre la nova normativa de circulació. Una documentació que inclou les normes clau que s’han de tenir en compte a l’hora de circular amb un patinet elèctric per la ciutat d’Olot.

A part, totes les persones que estiguin interessades o vulguin saber més poden accedir a l’espai web a la pàgina de l’Ajuntament d’Olot on poden trobar totes els detalls de la normativa vigent d’una forma ràpida, àgil i directa. A part, aquesta informació també s’ha fet arribar a tots els centres educatius i estudiants d’Olot.

 

Línies bàsiques de l’ordenança que regula la circulació de VMP

L’ordenança de circulació de VMP a Olot defineix que els conductors dels patinets han de ser majors de 16 anys, circular sempre pel carril bici o per la calçada portant casc de protecció homologat.

No està permesa la circulació en paral·lel de més de dos VMP i, a més, només poden circular per vies on la velocitat màxima està limitada a un màxim de 30 km/h. Només pot anar-hi una sola persona i, mentre es condueix, no es pot utilitzar auriculars per escoltar música ni tampoc parlar pel telèfon mòbil.

A més, per motius de seguretat, els patinets han de portar una llum blanca al davant i una llum vermella al darrere. Quan se circuli de nit o en condicions d’escassa visibilitat, també cal portar peces de roba o elements reflectants.

En el cas del nucli antic d’Olot, no està permesa la circulació de vehicles VMP els dies de mercat, fires ni els dies en què per a qualsevol motiu hi hagi aglomeracions de persones.

Està prohibit lligar-los als arbres, semàfors, bancs, papereres o qualsevol altre element de mobiliari urbà.

Podeu trobar més informació a través d’aquest enllaç: https://www.olot.cat/pl387/ajuntament/campanyes-programes-i-plans/id30/circulacio-patinet-electric-vmp-olot.htm

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat