Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Tercera sessió formativa de Bicis Actives a Olot

L’Ajuntament d’Olot, l’Aula Format i l’Adad L’Encant porten a terme un nou taller formatiu obert a la ciutadania al Firal Petit que ha permès recuperar 4 bicicletes. Fins ara, s’han pogut reparar 35 bicicletes i 27 ja s’han cedit a persones en situació de vulnerabilitat.  

21 de gener de 2023


El Firal Petit d’Olot ha acollit la tercera sessió formativa i participativa de Bicis Actives. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament d’Olot amb el suport de l’Aula Format i Adad L’Encant, té per objectiu facilitar bicicletes a persones en situació de vulnerabilitat, potenciant models de transport i mobilitat més sostenibles i sistemes d’economia circular que permetin recuperar bicicletes en desús per donar-los una nova vida.

Aquest dissabte, d'11 a 13 h, s’han pogut posar al dia i recuperar 4 bicicletes i s’han cedit 3 més. A més, la vintena de persones que s’han apropat han pogut aprendre i conèixer sobre la mecànica de la bicicleta així com procediments per arreglar-la o assegurar el seu bon manteniment. En total, comptant les aportacions d’avui, ja s’han pogut renovar i recuperar 35 bicicletes i se n’han cedit 27.

Aquesta iniciativa, que va arrencar el passat mes de juliol, està oberta a tota la ciutadania i, per poder optar a la cessió d’una bicicleta, només cal que els sol·licitants de bicis estiguin avalats pel CASG o alguna altra entitat social integrades al programa Bicis Actives. La bicicleta que s’entrega compta amb un adhesiu de Bicis Actives i es lliura conjuntament amb un cadenat i un timbre de regal.

Bicis Actives és una iniciativa que va sorgir del teixit associatiu olotí l’any 2018, impulsada pel Núria Social, i que es basava a recuperar bicicletes i cedir-les a participants sense recursos que participaven de les activitats de l’EstiuCOOP. Aquest 2022, amb la consolidació del projecte, la integració d’Adad L’Encant i Aula Format i el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot, el projecte creix i es potencia amb la voluntat de recuperar bicicletes i deixar-les a punt per ser utilitzades. A més, permet que els alumnes de l’Aula Format puguin posar en pràctica els seus coneixements a través del projecte.

En cas de requerir una bicicleta i no disposar-ne, només cal contactar amb l’entitat Bicis Actives, que es poden trobar situats al carrer Fluvià número 18. El seu horari és de dilluns a divendres de 9 a 13 h i es pot contactar amb els responsables a través del correu bicicletesactives@gmail.com o el telèfon 623 57 36 90.

 

 

  • B_8
  • b_1_
  • b_7
  • b_3_

    + 2

  • B_6
  • b_2_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat