Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

GarrotxaDomus atén 500 persones i impulsa un centenar de reformes energètiques

El programa ha tancat el 2022 realitzant un conjunt de millores a les llars garrotxines que suposen una reducció de més de 250 tones d’emissions de CO2 anuals. Alhora, el projecte inicia el 2023 amb bons pronòstics i a l’espera de la consolidació dels fons Next Generation.

26 de gener de 2023


El Programa GarrotxaDomus, que té per objectiu impulsar l'eficiència energètica i l'energia renovable en edificis, es consolida convertint la Garrotxa en una comarca pionera en el suport i acompanyament d’iniciatives d’aquest àmbit. L’Ajuntament d’Olot i la Fundació Europace, conjuntament amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Institut Català de l’Energia impulsen aquest programa que al llarg del 2022 ha atès 471 persones. 

 

2022, consolidació de les xifres

En concret, aquest 2022, l’oficina GarrotxaDomus - situada a l’Ajuntament d’Olot - ha impulsat un centenar de millores energètiques arreu de la comarca. Unes dades similars a les de l’any passat i que mostren la consolidació del projecte.  

Seguint la tendència de l’any passat, les intervencions dutes a terme són variades tot i que predominen les instal·lacions fotovoltaiques – que representen la meitat dels projectes - seguida per les actuacions de col·locació d’aïllaments en façana i cobertes (26% del total), la millora dels sistemes de calefacció i climatització (un 10%) i la substitució de finestres que suposen un 8% de totes les actuacions executades.

Traspassant-ho a unes altres xifres, les intervencions realitzades suposen un estalvi anual energètic de 680 MWh, una reducció anual de 250 tones d'emissions de CO2 i amb una mobilització aproximada d’un milió d’euros.

 

Reptes pel 2023

Des de la direcció del GarrotxaDomus s’espera que enguany el programa pugui superar les xifres assolides i bons resultats obtinguts durant el 2022 amb l’arribada dels Ajuts Next Generation procedents de la Unió Europea.

En aquest sentit, s’espera que aquest 2023 els fons NextGenerationEU finalment es consolidin i la bona acollida que han tingut en mesures d’ús d’energies renovables, principalment fotovoltaica, també es traslladi a mesures de millora l’eficiència energètica enfocades a millorar l’evolvent de l’edifici amb aïllaments i substitució de finestres. Actuacions que des del programa GarrotxaDomus realitzen, assessoren els veïns i veïnes i acompanyen per assegurar la seva realització.

GarrotxaDomus té per objectiu impulsar l'eficiència energètica i l'energia renovable a la comarca de la Garrotxa oferint servei d’acompanyant personalitzat al ciutadà durant tot el procés de reforma. El programa és totalment gratuït per a la població de 12 municipis de la Garrotxa: Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Olot, Les Planes d'Hostoles, Les Preses, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Riudaura, Santa Pau, Tortellà i la Vall de Bianya.

 

 

  • GD_3_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat