Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Exposició dels treballs dels alumnes de l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot

Fins al 11 de juny es poden veure a l’entrada de Can Trincheria i a l'Hospici dues exposicions, amb les obres representatives del treball dels alumnes de diversos tallrs del centre d'expressió d'Olot. 

19 de maig de 2023


Tèxtil, joieria i patchwork a Can Trincheria 

Des del dia 19 de maig fins al 11 de juny, a l’entrada de Can Trincheria, els alumnes de 3 especialitats de l’Escola Municipal d’Expressió hi tindran exposats els treballs realitzats per cadascú dels tallers que han participat segons la disciplina artística que pertoca. L'exposició porta per nom 'El detall com a Expressió'

En concret, s’hi poden veure obres representatives del treball dels alumnes del taller de Creacions Tèxtils (joves i adults), Joieria Artística i Patchwork (adults). D’aquesta manera, es pot veure l’obra representativa del treball de cadascú, d’acord amb el seu nivell i les seves inquietuds.

Creacions Tèxtils mostren creacions en roba en que es reflecteix la personalitat i les inquietuds artístiques de cada alumna aconseguint unes peces de dissenys originals, amb molta qualitat en el concepte i els acabats sense perdre de vista la seva finalitat pràctica per poder-les gaudir fora del taller.

Els de Joieria Artística hi mostraran peces de joieria sorgides a partir de la reflexió del disseny previ, passant per la manipulació de diferents metalls emprant una gran diversitat d’eines que es requereix per arribar als resultats finals on es pot apreciar la gran tècnica i nivell artístic adquirits.

Patchwork per la seva banda presenta una producció artística en que les alumnes ens demostren la seva habilitat i compromís amb el fil i agulla. Tot veient les creacions que han realitzat dintre l’aula es pot apreciar el gran nivell d’aprenentatge que han assumit cuidant cada detall en els seves llars, impregnades de vida i natura a través de teles i textures.

 

Exploart, expresió plàstica, artístics, il·lustració, còmic i ceràmica a l'Hospici 

Per altra banda, a la Sala 15 situada al primer pis de l’Hospici, els alumnes de 5 especialitats de l’Escola Municipal d’Expressió hi tindran exposats els treballs realitzats  en cadascú dels tallers que han participat segons la disciplina artística que pertoca. En aquest cas, l’exposició porta per nom 'Cinc Especialitats d’Expressió' i mostra les obres representatives del treball dels alumnes dels tallers Explorart, Expressió Plàstica, Tallers Artístics i Il·lustració, Còmic i Ceràmica.

En concret, s’hi poden veure obres representatives del treball dels alumnes del taller Explorart i Expressió Plàstica (infants); dels Tallers Artístics i Il·lustració i Còmic (infants i joves); i Ceràmica (adults). D’aquesta manera, es pot veure l’obra representativa del treball de cadascú, d’acord amb el seu nivell i les seves inquietuds.

Els de Tallers Artístics hi mostraran peces que han estat creades a través d’una varietat de tècniques com el modelat en fang, composicions escultòriques en diferents materials, pintures amb la tècnica de l’acrílic o dibuixos amb llapis de grafit o de colors segon haurà requerit l’acabat final.

Expressió Plàstica i Explorart, hi presenten una instal·lació a partir d’un treball previ a través de la coneixença d’alguns autors que dediquen part de la seva creativitat a realitzar instal·lacions artístiques. Tot plegat, serà una obra col·lectiva composta per les peces creades, de manera individual, pels infants i on es convidarà al públic visitant a participar-hi

L’Aula d’Il·lustració i Còmic emplenarà tota una paret de la sala amb treballs en formats diferents, sobre paper triat lliurament pels alumnes, segons a requerit el que hi ha volgut expressar cada autor/a. Aquests treballs sorgeixen a partir d’un procés reflexiu en  qüestionar-se el títol plantejat, “Homenatge a...”

L’aula de Ceràmica ens mostra tota una sèrie de peces de tants estils diferents, com son les diferents personalitats que representen  la diversitat d’alumnes en que està composta aquesta taller. Posarem atenció a la terra i en com és el treball de les persones ecofeministes al món, un concepte molt ampli que ens farà repensar moltes coses. Les tècniques del mon de la ceràmica amb els seus processos pertinents estan ben reflectits en les obres  que s’exposen, com també es pot apreciar que a través d’aquesta disciplina es pot arribar a donar sortida a les  inquietuds artístiques.

 

| Podeu trobar més informació de les formacions que s’imparteixen a l’Escola Municipal d’Expressió aquí: http://escolaexpressio.olot.cat/. En cas de dubtes o consultes podeu trucar al telèfon 972 26 68 47 o enviar un correu electrònic a  escolaexpressio@olot.cat.

 

  • Sala15
  • Can Trincheria
  • FwaukvWagAAvEiU
  • FwaukvaaUAAFXsc

    + 1

  • FwaukvYaYAsjPMZ
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat