Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Martí Albesa presenta l'exposició 'Un mar de plàstic'

El Museu de la Garrotxa acull aquesta exposició del fotoperiodista olotí fins el dia 15 d'agost. L'exposició recull les imatges fetes a la zona coneguda com 'El mar de plàstic', a les costes d'Almeria, on hi viuen treballadors en condicions molt difícils. 

23 de maig de 2023


El fotoperiodista olotí Martí Albesa presenta 'Un mar de plàstic', una exposició d'imatges fetes a les costes d'Almeria, a la zona coneguda com 'El mar de plàstic', pels hivernacles que ocupen més de trenta mil hectàrees. Allà hi malviuen més de quatre mil persones migrants en unes condicions infrahumanes. Amb aquest treball, Albesa vol mostrar una realitat i una vulneració dels drets humans amagada sota el plàstic dels hivernacles.

L'exposició es pot visitar del 20 de maig al 15 d'agost a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa dins dels horaris habituals del museu. La mostra compta amb imatges de desembarcaments de persones rescatades a les costes d'Almeria i l'estret de Gibraltar, rems de víctimes desaparegudes i el retrat dels barris i assentaments on es malviu entre construccions de plàstic.

Aquest 'mar de plàstic' es tracta d'una estora de 30.000 hectàrees que es pot veure des de l'Estació Espacial Internacional, però que estranyament sol ser invisible quan un s'hi troba més a prop. 

Martí Albesa i Castañer [Olot, 1988] és fotògraf i videògraf des del 2010 i sempre ha estat a prop del reporterisme, molt vinculat a la ciutat d'Olot i a la comarca. Ha publicat en mitjans nacionals com Nació Digital, el Diari Ara, El País, La Vanguardia i La Directa, i internacionals com La Gaceta de México, entre d'altres. El 2019 va guanyar el Premi Joves Fotograf[e]s de la Diputació de Girona amb el projecte "La frontera sud a l'ombra del nord".

El 2019 va fundar l'Agència Talaia juntament amb la periodista Sara Montesinos, amb la qual han realitzat documentals de temàtica migratòria cobrint diverses rutes d'entrada a Europa, sobretot en la frontera sud espanyola, al Marroc, Ceuta i Melilla, Canàries i el litoral andalús.

Al voltant de l'exposició hi haurà dues activitats complementàries. El dissabte 17 de juny a les 12 h el mateix fotògraf Martí Albesa farà una visita guiada per l'exposició. Més endavant, el 30 de juny a les 19 h la Sala d'actes de l'Hospici, acollirà una conversa amb el fotògraf Martí Albesa sobre el seu recorregut professional.

 

 

  • Foto_2
  • 7P7A2352
  • 7P7A8469-1
  • Foto_3

    + 2

  • Marti-albesa-3
  • Foto_1
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat