Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Creix el nombre de visites a l’Oficina de Turisme d’Olot durant el primer semestre de 2023

L’Oficina de Turisme d’Olot ha atès 6.358 persones. De mitjana, les atencions han augmentat en un 6.98% en relació amb l’any passat i s’ha registrat un repunt del nombre de visitants procedents d’arreu de Catalunya.

17 de juliol de 2023


Bones xifres d’atenció turística a la ciutat. Durant aquest primer semestre del 2023, l’Oficina de Turisme d’Olot ha atès 6.358 persones. De mitjana, les atencions han augmentat en un 6,98% en relació amb l’any passat. Concretament, gairebé cada mes – exceptuant juny – s’ha notat un augment de les visites a l’Oficina; principalment el mes de març (817 visites), abril (1.725 visites) i maig (1.238 visites) amb increments importants del 21,05%, 0,76% i 10,44% respectivament en comparació amb les xifres de l’any passat. Unes dades d’atencions i d’ocupació a la ciutat que s’assimilen a les assolides durant els anys 2018 o 2019.

La majoria dels visitants que s’han apropat a l’Oficina d’Informació Turística d’Olot han estat famílies procedents de les comarques barcelonines tot i que també s’ha notat un repunt del nombre de visitants locals procedents de la comarca de la Garrotxa i d’arreu de Catalunya. Paral·lelament, també s’ha notat un lleuger augment dels visitants procedents de l’estat espanyol així com de l’estranger, sobretot procedents de França, els Països Baixos o Bèlgica.

Pel que fa a tipologia de les seves demandes o necessitats, es destaca que les peticions vinculades amb natura i volcans, seguits de  La Fageda, rutes pels Pirineus o la cultura arquitectònica i artesania del territori garrotxí són, per aquest ordre, les principals demandes d’informació dels visitants que s’acosten a Olot.

Pel que fa a l’ocupació turística, les previsions de Turisme Garrotxa és que els mesos de juliol i agost l’ocupació a la ciutat i la comarca sobrepassi el 65%. En aquest àmbit, una dada significativa és el nombre de pernoctacions a Olot i altres municipis de la Garrotxa. Per exemple, aquest juny, l’ocupació a Olot s’ha situat al 47,50%, 2 punts per sobre del mateix mes que l’any passat. De mitjana, durant aquest mig any s’ha registrat un 44,07% d’ocupació, prop de 7 punts per sobre de les xifres assolides l’any passat.

 

Visites guiades per descobrir els atractius d’Olot

A part de l’extensa oferta cultural que hi ha a la ciutat (es pot consultar a través d’aquest enllaç), aquest 2023 l’Oficina de Turisme d’Olot ofereix sis tipologies de visites guiades que es mantenen durat tot l’estiu, els dissabtes dels mesos de juliol i agost fins al 9 de setembre.

Les persones interessades poden escollir entre conèixer el barroc olotí, repassar i descobrir els principals atractius del Nucli Antic, de Sant Esteve i el Santuari del Tura o els punts d’interès cultural i històrics de la ciutat. A més, també s’ofereix ‘Olot, mirant enlaire’; una ruta sorgida d’una proposta ciutadana i que permet donar a conèixer la història del Nucli Antic de la ciutat. Això, sense oblidar la ‘Visita a la Mostra de Pessebres’, ‘Visita al Volcà Montsacopa’ o la ‘Descobreix el cementiri d’Olot’, especialment pensada per Setmana Santa i el dia de Tots Sants. Totes elles així com la resta d’iniciatives previstes a la ciutat es podran consultar pròximament al nou web de Turisme Olot.

 

L’Oficina de Turisme d’Olot, la primera oficina acreditada amb el segell de la Carta Europea de Turisme Sostenible de tot Espanya

Des del passat mes d’octubre de 2021, l’Oficina de Turisme d’Olot disposa de l’acreditació amb el segell de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) atorgada per l’ens europeu EUROPARC, convertint-se en la primera oficina de turisme de tot Espanya en rebre aquest reconeixement.

El segell CETS, reconegut a nivell europeu, és una iniciativa de la Federació EUROPARC que té com a objectiu global promoure el desenvolupament del turisme en clau de sostenibilitat en els espais naturals protegits d’Europa. Es tracta d’un mètode i un compromís voluntari per aplicar els principis del turisme sostenible. En definitiva, una forma de treballar coherent amb el territori que comporta l’acompliment d’un seguit d’actuacions i projectes fins al 2025 i una via més de promoció.

 

 

  • OLOT_vistapanoramica
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat