Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Festa de Santa Cecília de l’Orfeó Popular Olotí

El 24, 25 i 26 de novembre de 2023, l'Orfeó celebra una festa major oberta a la ciutat. Durant tot un cap de setmana, els socis i la resta de veïns de la comarca poden gaudir d'un munt d'activitats, amb l’objectiu que el màxim nombre de persones coneguin l’entitat.

 

9 de novembre de 2023


La tardor ha tornat a l’Orfeó i, novament, l’entitat ha demostrat una salut de ferro, generant una de les programacions pròpies més extenses de totes les que s’ofereixen als diferents centres culturals de la ciutat. La Festa de Santa Cecília és el colofó a una estació esplèndida. Seguint la tendència de l’any anterior, s’han programat almenys dos actes per a cadascun dels tres dies en què estarem de festa. Enguany, a més, hem tornat a coincidir amb els dies més importants de l’any de dues entitats que considerem germanes, com són Una càpsula de teatre i ALBA Associació de Dones de la Garrotxa.

És per això que hem decidit sumar algunes de les nostres activitats i acollir en el sí de l’Orfeó una gran Festa Major oberta a tota la ciutadania. Durant tot un cap de setmana, els socis i la resta de veïns de la comarca poden gaudir de les activitats que hem pensat, amb l’objectiu que el màxim nombre de persones coneguin l’entitat i pensin a tornar més endavant.

 

Programa d’actes oberts al públic

Divendres, 24 de novembre

A les 8 del vespre Presentació de les exposicions de pintura i fotografia del 2023

A les 9 del vespre Festival de teatre El Petit Format Representació de l’espectacle 'Loco amoris' Amb Emma Arquillué i Pablo Macho

Dissabte, 25 de novembre

A 2/4 de 7 de la tarda Concert de Santa Cecília 'El piano català abraça el piano brasiler' A càrrec d’Aimar de Noronha Santinho

A les 8 de la tarda ALBA i l'Orfeó commemoren el Dia internacional de la no violència contra les dones Espectacle 'Nela' Amb Carrie Dorca, Sílvia Vilacoba i Laura Plasència

Nota: Els espectacles del dissabte són gratuïts per als socis de l’Orfeó i tenen un cost de 10 € per als no socis que vulguin assistir als dos actes.

 

Presentació de les exposicions de pintura i fotografia del 2023

La secció de pintura de l’Orfeó Popular Olotí ocuparà durant el proper mes les parets del menjador petit en una exposició temporal que enguany porta per títol ‘El teatre de l’Orfeó’. Els socis pintors de l’entitat reten així homenatge a Orfeó Teatre, amb obres de temàtica escènica, algunes de les quals, dedicades a l’obra més representada, Els Pastorets d’Olot, i els seus emblemàtics dimonis.

La secció de fotografia, de la seva banda, també presentarà una mostra d’instantànies a la sala Joan Prats, l’espai noble de l’entitat.

 

Festival El Petit Format. ‘Loco amoris’

L’amor no és un estat. És un lloc. Enamorar-se és trobar-se, és coincidir en aquest lloc. I sona abstracte, però és un lloc concret que no habites tu, sinó que t’habita, que s’obre dins teu. Per això ens sentim tan grans quan ens enamorem. I a la vegada tan petits. Perquè sents que et treu de tu. Perquè d’alguna manera entres al lloc que s’ha obert dins l’altre. I és un lloc que desconeixes totalment. Per això dona tant vertigen. Aquesta sensació a l’estómac, que alguns li diuen “papallones”, és vertigen davant la immensitat d’un lloc desconegut. D’alguna manera som la suma de totes les persones que hem estimat, no? El lloc de l’amor som nosaltres.

 

Concert de Santa Cecília

El piano català abraça el piano brasiler Aimar de Noronha Santinho es pianista i professor de piano d’origen brasiler. Va començar a la música als 7 anys. Del 1985 al 2006 va viure a Europa, a Alemanya (1985-1987) i a Barcelona fins al 2006, on va desenvolupar una intensa activitat acadèmica i artística i també en la docència. Va continuar les seves activitats professionals al Brasil del 2006 al 2019.

Els seus professors han estat Gilberto Tinetti (Brasil), Yoriko Ando (Alemanya), Roberto Bravo, Maria Teresa Monteiz i Alicia de Larrocha (Barcelona). Vai ser professor de piano i música de cambra a diverses escoles privades i municipals. Al Brasil va treballar set anys al Projeto Guri, el més gran projecte musicosocial del Brasil. Va fer concerts a Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Argentina i Brasil com a solista i com a camerista.

 

Concert de 60’ | Programa

Heitor Villa-lobos

Al lenda do cabocio

Alma brasileira

 

Isaac Albeniz

Evocació Catalunya

 

Claudio Santoro

2 Paulistanas

 

Enric Granados

Danses espanyoles núm. 4 i 5

 

Camargo Guarnieri

Ponteio núm. 45

Dança Negra

 

Frederic Mompou

Escenes d’infants

 

Heitor Villa-lobos

Que lindos olhos

Vamps atras da Serra Calunga

O cravo brigou com a rosa

 

ALBA porta a l’Orfeó l’espectacle ‘Nela’, versió lliure de ‘La infanticida’ de Víctor Català

La infanticida és una obra teatral escrita per Caterina Albert l’any 1898. Es tracta d’un monòleg interior en vers que té com a protagonista i com a únic personatge la Nela, una dona que ha estat enviada a un psiquiàtric després de matar el seu fill. Amb aquesta obra, presentada per primer cop als Jocs Florals d’Olot, Caterina Albert es va donr a conèixer com a escriptora. ALBA Associació de Dones de la Garrotxa porta a l’Orfeó l’espectacle ‘Nela’, versió lliure de l’obra ‘La infanticida’ de Víctor Català, en el marc dels actes de commemoració del Dia internacional de la no violència contra les dones. L’espectacle, d’una hora de durada, compta amb la direcció i interpretació de Carrie Dorca, Sílvia Vilacoba com a corifeu i la música i veu de Laura Plasència.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat