Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Orígens tanca amb més de 6.700 visitants

A la 11a. edició es manté el rècord de venda de tiquets de tast, consolidant la xifra de l'any passat (que van ser 54.000).

 

19 de novembre de 2023


 

La 11a edició d’Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, ha tancat portes aquest diumenge al Recinte Firal d’Olot amb una immillorable valoració per part de l’organització i dels promotors ja que ha estat marcada per la constant afluència de públic i l’alta satisfacció dels productors i dels ponents que hi han participat.

Aquest any més de 6.700 persones han passat per la fira. Pel que fa als tiquets de tast s’ha mantingut la xifra de la passada edició, ja que s’han venut prop de 54.000. Així mateix, i com cada any, els productors presents a Orígens, que ocupaven 60 estands, han mostrat una gran satisfacció pel volum de vendes ja que molts d’ells han esgotat el producte. La despesa mitjana per visitant, segons les enquestes realitzades ha estat de 50€, consolidant les dades de l’anterior edició. Un altre aspecte que han subratllat els productors és que Orígens els serveix de plataforma per presentar i promocionar les seves novetats.

En referència als visitants cal destacar el gran nombre professionals que, un any més, han volgut assistir a Orígens per conèixer els productes de qualitat de la mà dels propis productors i les novetats que s’hi presenten, a banda d’establir relacions comercials. Tots ells han valorat molt positivament la diversitat de productes exposats i especialment la presència de producte ecològic, que enguany representava un 43% del total. Pel que fa a la procedència, Orígens ha tingut un nombrós públic de fora de la Garrotxa, especialment de Barcelona; i una dada també remarcable és l’alt nivell d’ocupació hotelera durant aquest cap de setmana.

Des de la primera edició han passat un total de 67.600 visitants, i s’han venut 495.500 tiquets. En aquests anys, a Orígens hi han exposat gairebé 300 productors diferents, i hi han participat més de 100 reconeguts cuiners, molts d’ells amb estrella Michelin.

Aquest diumenge el programa d’activitats ha comptat amb les sessions de cuina en directe a càrrec del cuiner i divulgador Pep Nogué que ha actuat acompanyat de lanutricionista Anna Paré; Silvia Fernández i Vicky Lagos del restaurant Primera Planta d’Olot; la cuinera grega Myrto Kalle; Laura Tejero, Joan Morillo, Arnau Casadevall i Isidre Soler, del restaurant Divinum de Girona; i Adrià Juncà del restaurant Ca l’Enric*, de la Vall de Bianya, que ha estat l’encarregat de fer la cloenda.

També a l’Aula de Cuina ha tingut lloc l’entrega de premis del 2n Concurs de Botifarra Catalana organitzat juntament amb la Confraria del Gras i el Magre i de la Fundació Oficis de la Carn. Ahir s’hi van presentar 24 botifarres de 15 comarques catalanes i la botifarra guanyadora ha estat l’elaborada per Valentí Fàbregas Alier de la cansaladeria Fàbregas Xarcuters, de Barcelona; i les tres mencions especials del jurat han estat per a les elaborades per Lluis Bou Vallcorba de la Carnisseria-Cansaladeria Lluel de Castellterçol; Enric Soler Gili d’Embotits d’Autor d’Ordal i Agustí Vives Padrisa de la Cansaladeria-Xarcuteria Cal Vives de Moià.

L’Aula de Tast ha acollit els tastos de les botifarres catalanes guanyadores del 2n Concurs de Botifarra Catalana, un tast a cegues amb productes de Girona Excel·lent, un de xocolates artesanes i vi dolç i un de xuixo de Girona amb la Gastroteca. Tant els tastos com les sessions de l’Aula de Cuina han omplert tot l’aforament disponible.

Orígens, promoguda per l'Ajuntament d'Olot compta amb el suport, entre d’altres, de la Diputació de Girona, Girona Excel·lent, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i Prodeca.

  • Origens3_19112023
  • WhatsApp Image 2023-11-19 at 13.30.12 (3)
  • WhatsApp Image 2023-11-19 at 13.30.12 (1)
  • Origens2_19112023

    + 1

  • Origens_19112023
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat