Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

El 10% dels garrotxins compra de proximitat amb el Garrotxa Approp

Fins al 30 de novembre, participa a l’enquesta per triar el teu establiment preferit de l’Approp i podràs guanyar 25 € per gastar en els més de 100 establiments adherits al projecte.

20 de novembre de 2023


L’app de foment del consum local ja acumula més del 10 % de la població de la Garrotxa. Des dels seus inicis, l’app ha estat una eina per estalviar mentre es dona suport al comerç, l’hostaleria i la restauració local del territori. Els usuaris, també anomenats proppers, es registren de manera gratuïta i segueixen fent les compres en els seus establiments preferits: l’única diferència és que, si estan adherits al projecte, acumulen un 3 % amb cada compra que fan. Aquest 3 %, que aporta l’establiment on s’ha fet la compra, va directe a la seva guardiola virtual i reverteix al territori, ja que beneficia tant els establiments com els compradors.

Des de finals de 2020, el Garrotxa Approp ha fet circular 6,9 milions d’euros, en un total de 150.697 compres en els més de 100 establiments adherits que han volgut donar suport a les compres de proximitat i creuen en el treball en xarxa. El Garrotxa Approp compta també amb altres empreses col·laboradores que han invertit en el projecte, amb l’objectiu de generar més compres gràcies als gairebé 1.600 vals regal per als seus treballadors.

Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre els proppers han pogut fer créixer la guardiola fent girar la ruleta de l’Approp, que ha repartit 3.000 euros en premis. Per tal de recompensar els establiments de la comarca, que s’han esforçat durant tot l’any perquè el projecte funcioni i es recuperi l’esperit de comprar a prop de casa, al desembre es durà a terme una entrega de premis. Es guardonaran els establiments on s’hagi passat l’Approp més vegades, els que hagin fidelitzat més proppers i els preferits dels usuaris.

Per premiar-los, cal tota l’ajuda possible dels protagonistes de l’aplicació: els usuaris. Entre tots els proppers que responguin l’enquesta i escullin el seu establiment preferit, se sortejarà un val de 25 € per gastar a través del Garrotxa Approp. L’enquesta estarà disponible fins al 30 de novembre.

Per estar al cas de totes les campanyes i sortejos del Garrotxa Approp, és recomanable activar les notificacions de l’aplicació, seguir el perfil d’Instagram del projecte @garrotxa.approp, el butlletí electrònic del projecte o el portal garrotxaapprop.cat.

Garrotxa Approp és una aplicació gratuïta que es pot descarregar tothom, independentment d’on visqui: només cal tenir més de 16 anys i anar a l’App Store (Apple), Google Play (Android) o AppGallery (Huawei). L’app és el resultat d’un projecte de col·laboració entre diverses entitats del territori, com l’Associació de Comerciants d’Olot, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, el Mercat d’Olot, l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa i DinàmiG.

 

 

  • GarrotxaApprop_nov2023
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat