Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Mostra d’empreses i xerrades per ajudar els joves de 4t d’ESO a enfocar el seu futur

Un any més s’organitzen les Jornades d’Orientació per alumnes de 4t d’ESO, PTT i PFI de la comarca enfocades a donar-los informació dels estudis postobligatoris que es poden cursar a la Garrotxa i de les demandes laborals dels sectors professionals de la comarca.

 

5 de febrer de 2024


 

| Enguany també s’organitza una xerrada sobre com ajudar els i les joves a orientar el seu futur professional adreçada a famílies i a professionals. A més, es comptarà amb la presència d’ex-alumnes de 4t d’ESO que donaran el seu testimoni sobre la transició a l’etapa post obligatòria.

 

A Olot i a tota la comarca hi ha uns 650 alumnes que estan cursant 4t d’ESO, PTT (pla de transició al treball) o PFI (programa de formació i inserció). Per tal d’oferir-los un acompanyament en finalitzar aquesta etapa d’estudis obligatoris, l’Ajuntament d’Olot impulsa les Jornades d’Orientació que enguany tindran lloc els dies 5 i 6 de març.

La voluntat de les jornades és oferir informació als joves de tota l’oferta d’estudis post-obligatoris que poden cursar als centres educatius de la comarca així com d’apropar-los els sectors econòmics existents a la comarca i les necessitats i possibilitats laborals que s’hi ofereixen.

Les jornades començaran el dia 5 de març al matí amb la fira d’empreses JO Garrotxa Pro a la sala El Torín, en la qual hi haurà representades empreses de diferents àmbits empresarials de la comarca. D’aquesta manera, els joves podran apropar-se a les que els interessi i parlar amb els seus responsables. La voluntat de la fira és apropar el món laboral als joves des de diverses perspectives i àmbits alhora que donar visibilitat als estudis de Formació Professional i Ensenyaments d’Arts i Disseny, que tenen una alta demanda per part del mercat de treball.

L’alumnat que hi participi hi trobarà representació d’empreses de les catorze famílies professionals, totes de la Garrotxa tals com: activitats físiques i esportives; administració i gestió; jardineria; arts plàstiques i disseny; comunicació gràfica i audiovisual; instal·lació i manteniment; electricitat i electrònica; fabricació mecànica; indústries alimentàries; informàtica i comunicacions; tèxtil confecció i pell; serveis socioculturals i a la comunitat; sanitat i construcció.

El mateix dia 5 de març a la tarda es farà una xerrada per a les famílies titulada “Acompanyar els fills i filles en l’aventura de construir el seu projecte de vida i professional” a càrrec de DEP Institut.

Prèviament, es podrà escoltar el testimoni d’exalumnes de 4t d’ESO que explicaran les seves experiències sobre com va ser la presa de decisions en aquesta etapa. L’acte, que estarà moderat per Anna Aumatell, començarà a les 18 h i es farà a la sala El Torín.

L’endemà, el dia 6 de març, els centres educatius d’Olot que imparteixen estudis postobligatoris han programat un conjunt de sessions informatives als mateixos centres per donar a conèixer les formacions que ofereixen.

Totes les accions i propostes tenen per objectiu acompanyar els alumnes i les seves famílies perquè puguin conèixer de més a prop l’àmplia i variada oferta formativa postobligatòria existent a la ciutat i a la comarca, les sortides professionals que disposaran, el ventall d’estudis impartits i resoldre els seus dubtes o qüestions a l’hora d’escollir la seva trajectòria acadèmica.

Les jornades s’organitzen conjuntament amb Garrotxa Pro, l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot, DinàmiG, Fundació d’Estudis Superiors, KREAS i Campus Garrotxa i hi participen l’INS Bosc de la Coma, INS la Garrotxa, INS Montsacopa, Escola d’Art i Superior de disseny d’Olot, Escola Pia d’Olot, Escola Petit Plançó, Escola Cor de Maria d’Olot, IE Greda, IE Salvador Vilarrasa, Escola d’Adults i alumnat de Plans de Formació i Inserció de diferents centres de la ciutat.

 

| Podeu trobar tota la informació aquí

 

logos 1.jpg

 

logos participen.jpg

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat