Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Bici bus d’Olot

Plans

Observacions

Es tracta d’un nou sistema de mobilitat que permet anar de casa a l’escola en bicicleta i de forma segura. Com si es tractés d’un autobús escolar, el nou bici bus reprodueix el funcionament d’un bus, però en comptes de 6 rodes només se n’utilitzen dues.


 

Sliders Web Nova (14).png

 

Actualment s’ha formalitzat la primera línia de bici bus a l’escola Sant Roc d’Olot que compta de tres recorreguts i cinc parades. El bici bus està obert a tots els infants i pares, mares, familiars o docents del centre voluntaris que són els encarregats de vetllar per la seguretat dels infants i el bon desenvolupament de l’activitat, acompanyant-los en tot moment i durant tot el recorregut. El bici bus compta amb una assegurança de responsabilitat civil i d’accidents que cobreix qualsevol incident vinculat amb l’ús de la bicicleta durant l’activitat.

 

Orígens de la iniciativa

La iniciativa sorgeix del procés participatiu Olot Pedala que l’Ajuntament d’Olot va engegar per fomentar i potenciar una mobilitat més sostenible, responsable i respectuosa amb el medi ambient alhora que marcava les bases i la creació del Pla de Foment de la Mobilitat amb bicicleta i vehicles de mobilitat personal.

 

Metodologia

Per participar-hi només cal registrar-se a l’aplicació Bicibús d’Olot i escollir la parada més propera a casa. Amb un simple clic, el bici bus passa a recollir el vostre infant a la parada a l’hora indicada. A través d’aquest enllaç podeu consultar el mapa amb les línies establertes.

Entrant en detall, només els infants que realitzin 2n de Primària o cursos inferiors cal que es desplacin acompanyats d’un familiar responsable amb la seva respectiva bicicleta. A part, tots els menors de 16 anys cal que dugin casc, obligatòriament.

 

Preguntes freqüents

 

  • Qui impulsa l'activitat?

L'entitat impulsora d’aquest nou sistema de mobilitat escolar és l'AMPA de l'escola Sant Roc. L'activitat compta amb el suport i impuls de l'Ajuntament d'Olot i la col·laboració de l'associació Canvis en Cadena.

 

  • Qui acompanya els infants cap a l'escola?

Els infants estaran acompanyats per adults en tot moment i durant tot el recorregut. Les persones adultes participants són voluntaris: familiars de l'escola, pares, mares o familiars que coneixen la ruta i vetllen pel correcte desenvolupament de l'activitat.

 

  • Els infants estan assegurats?

Aquesta activitat compta amb assegurança de responsabilitat civil i d’accidents que cobreix qualsevol incident amb bicicleta durant l'activitat del Bici bus. L'entitat responsable d’aquesta assegurança és l'AMPA de l'escola Sant Roc.

 

  • L'infant ha de portar casc?

El casc és obligatori per a menors de 16 anys que es mouen amb bicicleta.

 

  • A banda del casc, cal preparar alguna cosa més?

És important que els joves estudiants sàpiguen pedalar i que la bicicleta que utilitzin estigui en bon estat, amb les rodes inflades i els frens ajustats. Si la bicicleta disposa de marxes, cal que es puguin canviar i maniobrar correctament. També és important que l’infant disposi de guants per evitar el fred a les mans.

 

  • Com se sap quines línies i parades existeixen?

Podeu consultar el mapa amb totes les línies i parades a través del següent enllaç: https://ja.cat/mapabicibusolot

 

  • Cal inscripció prèvia?

Sí, és obligatòria. Per formalitzar la vostra participació és necessari accedir a l'app del Bicibús, introduint les vostres dades personals i seleccionar la parada més propera a casa vostra. 

 

  • Què haig de fer si em vull donar de baixa?

En cas de voler-se donar de baixa cal accedir a l’app del Bicibús i eliminar la inscripció. En cas de tractar-se d’una baixa puntual, es pot comunicar a les persones coordinadores de l'activitat per tal de no esperar-vos a la parada.

 

  • Com puc posar-me en contacte amb l'organització?

Si teniu més dubtes, cal contactar amb l'AMPA de l’escola Sant Roc o a través del grup de Telegram de la vostra línia del bici bus.

 

 

 Cartell Bici bus Sant Roc.jpg

| Més informació a Bici bus Sant Roc Olot

 

 

Data inici

6 d'octubre de 2021

Data final

6 d'octubre de 2039
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat