Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Foment a l'Ocupació de Persones Joves - Foment Pràctiques

Programes

Observacions

L'objectiu principal del Programa Foment Pràctiques és incentivar la contractació de persones joves i que aquestes obtinguin una experiència laboral adequada al seu nivell d'estudis o formació.

Les dades de persones joves que estan en situació d'atur tot i haver obtingut una titulació de grau mitjà o superior, especialista, màster professional o certificat del sistema de formació professional constitueixen una preocupació social compartida que des del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya s'ha assumit com a prioritària.

Mitjançant el servei de foment de l'ocupació es promouen programes i actuacions destinades de manera prioritària a persones desocupades que formen part de col·lectius amb més risc d'exclusió laboral o social, per proporcionar-los una experiència laboral en entorns reals de treball. També s'hi emmarquen accions que vetllen per la igualtat en l'accés al mercat de treball, i per la permanència i la promoció de persones de col·lectius que, de manera conjuntural o estructural, tenen especials dificultats d'inserció laboral, estan fora del mercat de treball o necessiten un suport reforçat i un acompanyament en el seu procés d'inserció laboral.

 

 

Normativa:

  • Resolució EMT/3737/2023, de 19 d'octubre, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2023 per a la concessió de subvencions destinades a la realització de contractes formatius per a l'obtenció de pràctica professional (SOC- FOMENT PRÀCTIQUES).
  • Ordre EMT/214/2021, de 17 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions de foment de l'ocupació i de la contractació de persones en situació d'atur (SOC-CONTRACTACIÓ).
  • Ordre EMT/213/2023, d'1 de setembre, de modificació de l'Ordre EMT/214/2021, de 17 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions de foment de l'ocupació i de la contractació de persones prioritàriament en situació d'atur (SOC-CONTRACTACIÓ).

 

 

Fons_Practiques_1.png

 

Subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i amb el cofinançament del 40% del Fons Social Europeu Plus.

 

 

Data inici

1 de gener de 2024

Data final

31 de desembre de 2024
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat