Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Dia principal de Festes del Tura

Festes del Tura

La Plaça Major s’ha omplert aquest migdia per veure la faràndula. Gegants, Cabeçuts i Cavallets han ballat entremig dels aplaudiments de les moltes persones que han volgut seguir el primer ball a plaça de les Festes del Tura en el dia principal de la celebració. 

7 de setembre de 2023


Després del repic de campanes de Festa Major amb motiu de la festivitat del Tura, el ball de la faràndula d’Olot ha estat una de les primeres activitats d’aquest divendres 8 de setembre. Aquest migdia, la plaça Major s’ha omplert de gom a gom per seguir el ball de la faràndula que diumenge tornarà a sortir: al migdia pel ball a plaça i al vespre per al ball de les espelmes en l’últim dia de les Festes del Tura.

 

Aquest divendres, les Festes del Tura arriben al seu equador amb un dia amb moltes activitats i propostes programades. Després de l’activitat del matí, els actes continuaran aquesta tarda amb les havaneres del Grup Terra Endins; l’energia de Bufant Fort Street Band i l’Encierru de marrans. Un dia ben complet d’activitats que seguirà amb el concurs de paelles, el Seguici Popular i una gran celebració: el 125è aniversari de la Cobla Principal d’Olot que ha previst una gran sorpresa per celebrar aquesta efemèride.

 

També aquest tercer dia, les Festes del Tura han previst una altra novetat: la primera jornada de baixos estímuls a les atraccions. D’acord amb TEA Garroxa i la Coordinadora de Persones amb Diversitat Funcional de la Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot ha implementat una franja horària de 16 h fins a les 22 h on les atraccions reduiran el volum de la música i la intensitat de la il·luminació. També s’han eliminat sorolls inesperats i excessius amb la voluntat de millorar el benestar de les persones amb alta sensibilitat. Una iniciativa que s’ha implementat per primer cop a Olot.

 

A la nit, la festa continuaran amb les actuacions de Lildami, Santa Mandra, Rider of the Canyon, 31 FAM, Dreaming Big Funk Band, La Otra, Band-idos i Dj Victor Ark.

 

 

 

| Podeu consultar tota la programació i horaris de les activitats a través de la secció de Festes del Tura del web de l’Ajuntament d’Olot o directament clicant aquest enllaç.

 

| Aquí podeu consultar totes les dades d’interès i informació detallada de les Festes del Tura.

  

  • Ballplaça_
  • Ballplaça_2_
  • Ballplaça3_
  • BallplaçaPN_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat