Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

125 anys de la Cobla La Principal d'Olot

Festes del Tura

La faràndula participa de l’acte d’aniversari de la Cobla Principal d’Olot dins la programació de les Festes del Tura.

8 de setembre de 2023


La Cobla Principal d’Olot ha celebrat el seu aniversari amb una festa única i molt especial. A 2/4 de 10h de la nit, a la Plaça Major, la Cobla ha iniciat l’actuació que ha comptat amb molta assistència de públic i uns convidats molt especials. A mig concert, Gegants, Cabeçuts i Cavallets han arribat a Plaça per homenatjat a la Cobla que els acompanya a cada ball.

 

A l’escenari, una projecció de fotografies ha recordat diferents moments destacats de la Cobla Principal d’Olot que ha volgut celebrar el seu 125è aniversari en el marc de les Festes del Tura. L’alcalde d’Olot, Josep Berga, i el regidor de Festes, Agustí Arbós, han felicitat als membres de la Cobla per aquesta trajectòria i els han fet entrega un obsequi com a “agraïment per tots aquests ans acompanyant la faràndula i Olot”. 

 

125 anys d’història

 

Aquesta Cobla, ben representativa de la capital i de la comarca de la Garrotxa, té una llarga història. L’any 1892 ja existia a Olot una formació anomenada Orquestra de Sant Rafel, la qual, el 1898 es va convertir en La Lira Olotenese (més endavant, La Lira Olotina).

 

El 1909 es va produir una escissió, de manera que Anton Moner i altres músics van marxar de La Lira Olotina i es van fusionar amb La Principal. És així com va néixer La Principal Olotina, que va actuar aproximadament fins al 1934. Llavors va passar a dir-se La Principal d’Olot i, després d’anys de feina i concerts, el 1998 - amb motiu del seu centenari - la Cobla La Principal d'Olot va rebre la Creu de Sant Jordi. Avui han rebut el reconeixement de la ciutat d’Olot i dels membres de la faràndula per els seus 125 anys d’història.

 

 

| Podeu consultar tota la programació i horaris de les activitats a través de la secció de Festes del Tura del web de l’Ajuntament d’Olot o directament clicant aquest enllaç.

 

| Aquí podeu consultar totes les dades d’interès i informació detallada de les Festes del Tura.

  • 125anys_CoblaPrincipalOlot_
  • 125anys_CoblaPrincipalOlot3_
  • 125anys_CoblaPrincipalOlot2_
  • 125anys_CoblaPrincipalOlot4._

    + 1

  • 125anys_CoblaPrincipalOlot5_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat