Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Eleccions

Sliders Web Nova (21).jpg

 

ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU 

El diumenge 9 de juny està previst que se celebrin Eleccions al Parlament Europeu.

 

En aquestes eleccions també podran votar els nacionals de països de la Unió Europea (*) que hagin manifestat prèviament la seva intenció de vot a Espanya per a aquestes eleccions.

 

  • Els ciutadans de la UE, no espanyols, residents a Espanya, podran votar a les Eleccions al Parlament Europeu de 9 de juny de 2024 si estan inclosos en el cens electoral i són majors d’edat el dia de la votació.
  • Per a la inclusió en el cens es requereix la inscripció prèvia en el Padró municipal d’habitants i haver manifestat la seva voluntat d’exercir el dret de sufragi actiu en les Eleccions al Parlament Europeu a Espanya. 

 

Requisits

 

  • Nacional d’un estat membre de la Unió Europea (*).
  • Ser major de 18 anys en el dia de les eleccions (09 de juny de 2024)
  • Estar empadronat a Olot
  • Document d’identitat o passaport del seu país i el certificat de registre de ciutadà de la UE

 

(*) Ciutadans nacionals de/d’: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, República Txeca, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania i Suècia.

 

 

 

Cercador col·legi electoral 


 

Introduïu l'adreça on esteu empadronats al següent cercador per saber quin és el vostre col·legi electoral d'Olot. El resultat que es mostri serà correcte sempre que hàgiu estat empadronat/da a l'adreça fins a la data de tancament del cens electoral. 

Nom del carrer, avinguda, plaça, passatge:
Col·legi electoral:
Mapa del col·legi electoral:
| Cal introduir el nom de la via, sense introduir la tipologia de via urbana.

 

 

Formes de presentació declaració intenció de vot


 

Les declaracions formals de manifestació de voluntat de vot a Espanya per a les Eleccions al Parlament Europeu, si bé es poden realitzar de forma continua, per tal que tinguin efecte per al proper dia 9 de juny, s’hauran de realitzar com a data límit el dia 30 de juny de 2024.

Es poden realitzar:

 

  • Per internet:

Accedint al tràmit de la seu electrònica de l’Instituto Nacional de Estadística (INE) mitjançant el sistema cl@ve: https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoPermanente/presentacion  

 

 

  • Ajuntament d’Olot – Oficina d’atenció al ciutadà:

Emplenar degudament i signar la “Declaració d’intenció de vot”.

Sol·licitar cita prèvia accedint al següent enllaç de la nostra web municipal: https://citaprevia.ubintia.com/olot/#nbb

Emplenar i signar l’imprès “Declaració d’intenció de vot” que se’us facilitarà en la mateixa Oficina.

Document d’identitat o passaport del país d’origen més el certificat de registre de ciutadà de la UE.

 

 

  • Cartes enviades per l’Oficina del Cens Electoral:

Excepcionalment, per tal de facilitar la manifestació de voluntat de voto en les eleccions al Parlament Europeu, a finals del mes d’octubre l’OCE va enviar una comunicació als ciutadans de la UE residents a Espanya, amb les dades dels seus empadronaments preimpreses. Aquesta carta només s’ha enviat als ciutadans a qui l’OCE no s’hagi dirigit amb ocasió d’eleccions al Parlament Europeu anteriors i no hagin fet la declaració formal d’intenció de vot.

La comunicació inclou una clau de tramitació telemàtica (CTT) que permet realitzar la manifestació de vot per Internet, sense tenir accés al sistema Cl@ve, accedint a la seu electrònica de l’INE: https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoUECTT .

També qui rebi aquesta carta pot enviar la resposta de la manifestació de vot per correu postal a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral al C. DE CAP DE CREUS N.004-006 Baixos 17005 – Girona – sense necessitat de pagar franqueig.

 

 

 

 

 

Resultats electorals


 

urna.jpg

 

 

 

Vot per correu


 

sobre_cel.jpg

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat