Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Realitzat, amb molt bona resposta, un simulacre d’emergències a Olot

Aquest dissabte s’ha realitzat un simulacre d’emergència al Recinte firal d’Olot. Organitzat per Protecció Civil ha comptat amb la participació dels diferents cossos d’emergència i seguretat. Durant tot el matí, s’ha treballat en el muntatge d’un centre d’acollida provisional per a persones evacuades que pugui donar resposta a qualsevol emergència que es produeixi a la ciutat.

4 de maig de 2024


A 2/4 de 7h del matí s’ha iniciat el simulacre d’emergència d’Olot. A aquesta hora s’ha activat l’avís amb el que l’Associació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil s’han dirigit a la seva seu per tal de recollir el material necessari per poder atendre aquesta situació. Després de traslladar tot el material al Recinte Firal, s’ha iniciat el muntatge d’un possible centre d’acollida provisional per a persones evacuades en cas de produir-se qualsevol emergència a la ciutat. Membres de Creu Roja, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Bombers, SEM i ADF han participat d’aquest exercici intern de l’equip de Protecció Civil.

 

Amb aquesta actuació s’ha pogut analitzar la capacitat i rapidesa en el muntatge d’un centre d’acollida així com els recursos disponibles i la coordinació entre els diferents cossos que intervindrien en cas de qualsevol emergència. El Recinte Firal també ha acollit la Taula de Coordinació a la que s’han analitzat els aspectes a millorar de cara a possibles situacions que es puguin produir a la ciutat.

 

Des de Protecció Civil es fa una valoració molt positiva d’aquest simulacre, que per primera vegada s’ha portat a terme a la ciutat i s’han emplaçat a futures reunions entre els cossos per continuar treballant per tal de donar la millor resposta a  casos d’emergència a la ciutat.

 

  • Simulacreb
  • Simulacre1
  • Simulacre2
  • Simulacre3

    + 3

  • Simulacre4
  • Simulacre5
  • Simulacre6
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat