Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Renovació dels comandaments d'accés al Nucli Antic d'Olot

Arran les modificacions de l’ordenança de circulació, els residents, persones amb mobilitat reduïda, serveis d’emergències, comerciants o veïns o familiars de gent gran que visquin en aquesta zona, caldrà que renovin el seu comandament d’accés. Poden fer-ho des del 28 de juny fins al 31 d’agost de manera telemàtica a www.olot.cat o presencialment demanant cita prèvia a l’Ajuntament d’Olot.  

28 de juny de 2021


El mes de novembre de 2020, el ple de l’Ajuntament d’Olot va aprovar per unanimitat un seguit de canvis a l’ordenança de circulació del Nucli Antic amb la voluntat de pacificar el trànsit rodat en aquest barri, impulsant una millor convivència entre vianants i vehicles dins del barri i centre neuràlgic de la ciutat.

Una de les principals actuacions i canvis que entraran en vigor aquesta pròxima tardor és la limitació de l’accés segons l’horari i la reducció de l’entrada de vehicles durant les franges horàries de més afluència comercial. En aquest sentit, es concentrarà l’entrada de vehicles comercials i transportistes durant les primeres hores del matí, de 6 a 10 h, i les primeres de la tarda, de 13:30 a 16:30 h, aproximadament.  

Únicament podran accedir-hi en qualsevol moment els residents – propietaris, llogaters i persones empadronades a la zona -, els titulars o llogaters d’un domicili, garatge o local comercial en aquest espai, les persones de mobilitat reduïda amb certificat de reconeixement de discapacitat, els serveis d’emergències, serveis municipals, taxistes, repartidors de farmàcies així com familiars de residents i persones grans. Pel que fa a la resta de ciutadans i ciutadanes, caldrà disposar d’autorització expressa si s’hi vol accedir en horari restringint.

 

La pacificació del trànsit al Nucli Antic

Totes aquestes modificacions – consensuades amb el Consell de Barri, l’ACO i l’Associació de Veïns del Nucli Antic -  tenen per objectiu potenciar una mobilitat més sostenible seguint l’afluència i horaris comercials dels establiments de la zona; així com concentrant l’entrada i sortida de vehicles, camions i furgonetes en determinades franges horàries per evitar causar molèsties i incidències pel que fa al trànsit rodat en aquest espai.

Aquesta nova ordenació posa els vianants al centre, prioritzant un passeig segur i de qualitat. D’aquí que l’espai passi a ser zona prioritària per a vianants i que l’accés al Nucli Antic quedi limitat únicament a aquelles persones i vehicles que disposin del comandament de desbloqueig de pilones renovat. El control de l’accés al Nucli Antic es continuarà realitzant a través de pilona i mitjançant càmeres fotogràfiques als accessos de Sant Rafel i el passeig Bisbe Guillamet.

D’aquesta manera, totes aquelles persones incloses dins dels àmbits anteriorment mencionats disposen des del 28 de juny i fins al 31 d’agost per poder renovar i actualitzar els seus comandaments. Els aparells estan vinculats a cada vehicle individualitzat a través de la seva matrícula. En cas que no s’actualitzin, tot i disposar del comandament, no es podrà accedir al Nucli Antic d’Olot fins que l’usuari o usuària el renovi.

Els veïns i veïnes de la zona que ho desitgin disposaran des del 28 de juny i fins al 31 d’agost per actualitzar els seus comandaments a través dels dos sistemes següents:

 

Telemàticament

Cal entrar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat, dirigir-se a ‘Tràmits’ i escollir ‘Sol·licitud de renovació del comandament d’accés al Nucli Antic’. A continuació, s’hauran de seguir els passos indicats al Manual de Tramitació de la Sol·licitud de Renovació del Comandament

 

Presencialment

Cal demanar cita prèvia a l’Ajuntament d’Olot i dirigint-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC).  

 

A partir d’aquesta tardor, l’accés al Nucli Antic d’Olot només podrà realitzar-se pel carrer Sant Rafel; plaça Mora; carrer Valls Vells; carrer Alta Maduixa; carrer Sant Ferriol; carrer Esgleiers (Sastres); passeig Bisbe Guillamet (Casal Marià) i el passeig Bisbe Guillamet (al costat de l’Ajuntament d’Olot).

En cas de necessitat o d’emergència, els instal·ladors, empresaris o contractistes que necessitin accedir a la zona en horari restringit per motius laborals, requeriran autorització expressa.

Per dubtes, qüestions o més informació, poden contactar amb l’OAC al telèfon 972 27 91 01.

En cas de dubtes pel que fa a la tramitació en línia, poden contactar amb l’OAC 360º a través del 872 22 00 89 o oac360@olot.cat de dilluns a divendres de 8 a 20 h.

 

 

 

  • Nucli_Antic_1.jpg
  • Nucli_Antic_10.jpg
  • Nucli_Antic_5.jpg
  • Nucli_Antic_4.jpg
  • Renovació Comandaments d'Accés Nucli Antic | Olot 2021
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat