Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Renovació dels comandaments d'accés al Nucli Antic d'Olot per pacificar el trànsit

Arran les modificacions de l’ordenança de circulació, els residents, persones amb mobilitat reduïda, serveis d’emergències, comerciants o veïns o familiars de gent gran que visquin en aquesta zona, caldrà que renovin el seu comandament d’accés. Poden fer-ho des del 28 de juny fins al 31 d’agost de manera telemàtica a www.olot.cat o presencialment demanant cita prèvia a l’Ajuntament d’Olot.  

30 de juny de 2021


El mes de novembre de 2020, el ple de l’Ajuntament d’Olot va aprovar per unanimitat un seguit de canvis a l’ordenança de circulació del Nucli Antic amb la voluntat de pacificar el trànsit rodat en aquest barri, impulsant una millor convivència entre vianants i vehicles dins del barri i centre neuràlgic de la ciutat.

Una de les principals actuacions i canvis que entraran en vigor aquesta pròxima tardor és la limitació de l’accés segons l’horari i la reducció de l’entrada de vehicles durant les franges horàries de més afluència comercial. En aquest sentit, es concentrarà l’entrada de vehicles comercials durant les primeres hores del matí, de 6 a 10 h, i les primeres de la tarda, de 13:30 a 16:30 h, aproximadament.  

 

D'aquesta manera, únicament podran accedir-hi en qualsevol moment els següents col·lectius:

  • Residents: propietaris, llogaters i persones empadronades a la zona
  • Titulars o llogaters d’un domicili, garatge o local comercial en aquest espai
  • Persones de mobilitat reduïda amb certificat de reconeixement de discapacitat
  • Serveis d’emergències
  • Serveis municipals
  • Taxistes
  • Repartidors de farmàcies
  • Familiars de residents i persones grans

 

Pel que fa a la resta de ciutadans i ciutadanes, instal·ladors, industrials o empreses de serveis caldrà disposar d’autorització expressa si es vol accedir al Nucli Antic en horari restringit. 

 

En el cas dels instal·ladors, industrials, contractistes o empreses podran sol·licitar l'accés al Nucli Antic d'Olot a partir de l'1 de setembre de 2021. 

 

 

La pacificació del trànsit al Nucli Antic

Totes aquestes modificacions – consensuades amb el Consell de Barri, l’ACO i l’Associació de Veïns del Nucli Antic -  tenen per objectiu potenciar una mobilitat més sostenible seguint l’afluència i horaris comercials dels establiments de la zona; així com concentrant l’entrada i sortida de vehicles, camions i furgonetes en determinades franges horàries per evitar causar molèsties i incidències pel que fa al trànsit rodat en aquest espai.

Aquesta nova ordenació posa els vianants al centre, prioritzant un passeig segur i de qualitat. D’aquí que l’espai passi a ser zona prioritària per a vianants i que l’accés al Nucli Antic quedi limitat únicament als col·lectius desginats i determinats anteriorment que disposin del comandament de desbloqueig de pilones renovat. El control de l’accés al Nucli Antic es continuarà realitzant a través de pilona i mitjançant càmeres fotogràfiques als accessos de Sant Rafel i el passeig Bisbe Guillamet.

D’aquesta manera, totes aquelles persones incloses dins dels àmbits anteriorment mencionats disposen des del 28 de juny i fins al 31 d’agost per poder renovar i actualitzar els seus comandaments. Els aparells estan vinculats a cada vehicle individualitzat a través de la seva matrícula. En cas que no s’actualitzin, tot i disposar del comandament, no es podrà accedir al Nucli Antic d’Olot fins que l’usuari o usuària el renovi.

 

Pel que fa a la renovació dels comandaments es pot realitzar a través dels dos sistemes següents:

 

Telemàticament

Cal entrar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat, dirigir-se a ‘Tràmits’ i escollir ‘Sol·licitud de renovació del comandament d’accés al Nucli Antic’. A continuació, s’hauran de seguir els passos indicats al Manual de Tramitació de la Sol·licitud de Renovació del Comandament

 

Presencialment

Cal demanar cita prèvia a l’Ajuntament d’Olot i, posteriorment, dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC).  

 

A partir d’aquesta tardor, l’accés al Nucli Antic d’Olot només podrà realitzar-se pel carrer Sant Rafel; plaça Mora; carrer Valls Vells; carrer Alta Maduixa; carrer Sant Ferriol; carrer Esgleiers (Sastres); passeig Bisbe Guillamet (Casal Marià) i el passeig Bisbe Guillamet (al costat de l’Ajuntament d’Olot).

 

 

Dubtes o qüestions 

Per dubtes, qüestions o més informació, poden contactar amb l’OAC al telèfon 972 27 91 01.

En cas de dubtes pel que fa a la tramitació en línia, poden contactar amb l’OAC 360º a través del 872 22 00 89 o oac360@olot.cat de dilluns a divendres de 8 a 20 h.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat