Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot promou ajudes per rehabilitar habitatges del Nucli Antic

Ja s’ha obert la convocatòria de sol·licituds per a la rehabilitació d’immobles i millora de l’accessibilitat en el Nucli Antic d’Olot. L’import màxim de la subvenció és de 3.000€ per planta d’edifici.

16 de setembre de 2021


Aquesta nova convocatòria d’ajuts per a la rehabilitació i millora de l’accessibilitat d’immobles del Nucli Antic sorgeix de l’Estudi per a la Rehabilitació, Captació i Mobilització d’Habitatges i Locals que l’Ajuntament d’Olot va portar a terme i s’emmarca dins de les propostes impulsades pel Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic. Alhora, la millora del parc residencial de la ciutat és una de les 10 línies d’acció prioritàries que el Consistori s’ha marcat per aquests pròxims anys.

Les noves subvencions estan dirigides a propietaris o promotors d’obres de rehabilitació que disposin d’edificis o immobles que siguin habitatges, construïts abans del 1980.

Per poder-s’hi acollir cal que els immobles estiguin situats dins l’àrea urbana del Nucli Antic, dins de l’espai delimitat pels carrers Esgleiers, Sant Bernat, Ronda Sant Bernat, Escultor Llimona, Avinguda Onze de setembre, Bisbe Lorenzana, Hospici, Sant Tomàs i l’església de Sant Esteve i que consta d’un total de 357 edificis.

Les subvencions volen ser una ajuda i un acompanyament del Consistori per impulsar i potenciar millores a la ciutat i en els seus edificis a nivell d’accessos, humitats, aïllaments, renovacions d’instal·lacions o adequacions estructurals que en permetin incrementar la resistència i fermesa, entre altres.

Les actuacions de rehabilitació subvencionables podran rebre els ajuts següents:

  • Per adequació funcional de l’edifici (subvenció de 30% del pressupost protegible).
  • Per adequació estructural de l’edifici (subvenció del 40% del pressupost protegible).

L’import màxim de subvenció per aquests dos conceptes no podrà superar els 3.000€ per cadascun dels nivells sobre rasant de l’edifici.

A més, es podrà subvencionar el 100% dels interessos anuals de préstecs vinculats a satisfer el cost de les obres de rehabilitació en un màxim de 500€ anuals, durant un termini màxim de 5 anys.

El regidor d’Habitatge, Jordi Güell, ha explicat que “es tracta d’una prova pilot que iniciem amb un pressupost de 25.000€”. Segons Güell, “en funció del resultat ampliarem la partida de cara a una propera convocatòria”. La responsable de l’Oficina d’Habitatge d’Olot, Míriam Paredes, ha afegit que “tot i que el termini de presentació de sol.licituds finalitza aquest mes de novembre les obres subvencionables es poden haver realitzat des de principis d’any”.

Per poder-s’hi acollir només cal formalitzar la sol·licitud a través de l’Oficina Local d’Habitatge abans del 19 de novembre de 2021.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat