Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Campanyes, programes i plans
Inici >

Espais de Confort Climàtic d’Olot

Campanyes

Observacions

Espais_Confort_Climàtic_Olot.png

 

Què són?

L’Ajuntament d’Olot ha identificat una cinquantena d’espais de confort climàtic a la ciutat, 10 d’ells interiors. Són espais que proporcionen confort tèrmic durant les onades de calor o en episodis d’altes temperatures i estan especialment pensats per protegir la població més vulnerable com poden ser les persones d’edat avançada, els nadons, els infants o persones amb malalties cròniques.

Disposen d’espai per seure, aigua o font d’aigua i asseguren condicions de confort tèrmic. Tant poden ser exteriors com interiors i tenen fàcil accessibilitat.

 

On estan situats?

 

Aquí podeu consultar la seva localització:

 

Dípctic_2.png

 

 

Els espais de confort tèrmic formen part del Protocol d’Actuació en cas de Calor Intensa o Calor Molt Intensa de l’Ajuntament d’Olot

 

Desenvolupat per l’Àrea de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Olot, es tracta d’un document que té com a objectiu minimitzar els efectes negatius de les onades de calor sobre la salut de la població a Olot, especialment dels grups més vulnerables, mitjançant la coordinació amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG) i la Creu Roja de la Garrotxa.

En el cas d’un avís de llindar alt amb calor molt intensa el protocol preveu l’activació de plans d’actuació a cada centre sanitari, centres d’internament i residències geriàtriques, amb intervencions específiques en l’àmbit de l’atenció primària de la salut i dels serveis socials adreçades a les persones més vulnerables.

El pla també garanteix la coordinació entre els serveis municipals implicats en la gestió dels episodis de calor extrema a la ciutat, definint les tasques, responsabilitats i criteris d’actuació i així com el seguiment dels avisos preventius de calor intensa o molt intensa i la seva comunicació.

Es tracta d’una guia d’actuació on s’estableixen els canals de difusió de la informació a la població en general i també a les persones més vulnerables, amb intervencions específiques en l’àmbit dels serveis socials de forma coordinada amb el CASG i la Creu Roja de la Garrotxa. 

 

Díptic_1.png

 

 

| Díptic Refugis Climàtics Olot

| Ajuntament d’Olot | Mapa dels Espais de Confort Climàtic d’Olot

 

 

 

Data inici

1 de juliol de 2023

Data final

30 de setembre de 2023
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat