Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Construcció d'uns nous lavabos per a l'Escola Bisaroques

AjOlot_Alcalde_09072020.jpg

9 de juliol de 2020


La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot d’aquest 9 de juliol ha aprovat el plec de clàusules administratives i tècniques, per a la contractació de les obres dels nous lavabos de l’Escola Volcà Bisaroques. Els treballs preveuen la construcció dels serveis higiènics de la zona infantil amb un pressupost de 51.171,60 euros. L’actuació - que durarà un mes i mig- permetrà enderrocar els lavabos actuals substituint-los per uns de nous i millorant les instal·lacions d’aigua, electricitat, sanejament, paviment, revestiments i calefacció així com tots els accessoris.

 

Els nous lavabos de l’Escola Bisaroques formen part de les actuacions de millora en els edificis municipals que impulsa l’Ajuntament d’Olot. La millora de l’Escola d’Art on aquest any s’ha de realitzat una nova fase de millora també s’inclou en aquest programa d’actuacions de millora als 23 centres educatius de la ciutat. Alguns de les actuacions programades van a càrrec de la Brigada Municipal que hi destina dues persones de forma permanent mentre que altres es contracten a empreses. D’acord amb cada escola es fixen les accions prioritàries a executar d’acord amb les necessitats del centre.

 

L’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha donat a conèixer tots els detalls de l’actuació durant la compareixença davant dels mitjans de comunicació que s’han recuperat aquest dijous. La sessió d’avui s’ha portat a terme després de 4 mesos d’aturada arran les mesures de seguretat i sanitàries per la COVID-19.

 

Un nou tram de bicicarril

La Junta de Govern Local també ha donat llum verda aquest matí a la construcció d’un nou tram de bicicarril. Aquest dijous s’ha aprovat inicialment el projecte per a aquest nou tram de via per a bicicletes, que connectarà el sector de la Faja amb la zona d’Habitatges Garrotxa. El projecte, que va sortir escollit en els Pressupostos Participatius, inclou la implementació d’un seguit de mesures per tal de dotar la zona de major seguretat. Els treballs suposaran una inversió de 14.078,98 euros.

 

Un altre dels punts de la Junta de Govern Local d’aquest matí ha estat el projecte d’eixamplament de les voreres del pont del carrer Zamenhoff. Es tracta d’un tram de 162 metres de longitud comprès entre la ronda Sant Miquel i el carrer Terrassa per on acostumen a circular un gran volum de persones i que forma part d’un dels itineraris escolars a peu de la ciutat. El projecte preveu ampliar i eixamplar les voreres del tram de via que passa pel pont del carrer Zamenhoff que passaran a tenir 3,50 metres d’amplada. La calçada per on circularan els vehicles motoritzats disposarà de 7 metres d’amplada i es mantindran els carrils de circulació en ambdós sentits de la marxa. Els treballs tenen un pressupost de 82.102,66 euros i es preveu que tinguin una durada d’un mes i mig.

 

L’actuació s’inclou en  el conjunt d’accions que es van acordar de forma consensuada l’Ajuntament d’Olot i la plataforma ‘No és un vial, és un carrer’ per avançar en la pacificació de l’avinguda Sant Jordi, a l’espera de la construcció de la variant. La col.locació d’asfalt sonoreductor durant l’estiu passat, el projecte d’ampliació de voreres i ubicació de més vegetació per proporcionar més aïllament visual i acústic en un tram de la via i la instal·lació d’una unitat de vigilància mòbil de contaminació atmosfèrica que des de finals de juny analitza la qualitat de l’aire són altres de les mesures acordades amb la Plataforma, que s’han portat a terme.

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat