Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Treballs de millora del ferm a dues de les principals vies d'Olot

Inici_Obres_Reis_Catolics1

18 d'agost de 2020


Aquest dimarts 18 d’agost l’empresa Aglomerats Girona ha iniciat les obres de reparació de l’asfalt de dues vies principals d’Olot, tal s’ha previst en la primera fase del Pla d’Asfalts del 2020 que té per objectiu millorar i renovar diverses calçades, ferms i voreres de la ciutat. En aquest sentit, els diversos treballs d’aquest projecte han anat avançant a bon ritme i està previst que finalitzin abans de l’inici del curs escolar. 

Concretament les obres d’asfaltatge van arrencar ahir, dilluns 17, amb l’asfaltatge dels carrers Secretari Daunis i Joaquim Vayreda. Dimarts és el torn de l’avinguda dels Reis Catòlics. Entre aquest dimarts i dimecres es treballarà en el tram comprès entre el carrer Casimir Plana i el carrer Closells i un altre tram de la carretera de Sant Joan les Abadesses, concretament des del número 30 d’aquesta via fins al carrer Casimir Plana. Per a la realització d’aquestes actuacions s’ha previst un seguit de desviaments del trànsit per evitar que les obres entorpeixin o dificultin la circulació viària de la ciutat.

En primer lloc, de la carretera de Sant Joan les Abadesses fins a la cruïlla amb el carrer pare Roca, la circulació es limitarà a un sol sentit i, durant els treballs, no es podrà estacionar en aquesta via, en el tram comprès des del carrer Pare Roca fins al carrer Closells.

Els vehicles que circulin pel carrer Pere Llosas i Pare Roca que vulguin dirigir-se al sector del Pla de Baix seran desviats cap a la via Montsalvatge, l’avinguda Sant Joan, Pintor Domenge, Bisbe Serra i Vescomptat de Bas fins a enllaçar amb la carrera de Sant Joan les Abadesses. En el cas de dirigir-se cap a Riudaura, seran conduïts pel carrer Dr. Danés, arribant a la plaça Montolivet i, des d’allà podran redirigir-se a la seva destinació o continuar pel carrer Geranis, carretera de la Pinya i enllaçar cap a Riudaura.

Posteriorment, dijous 20 i divendres 21 d’agost, serà el torn de les reparacions del ferm del carrer Bisbe Lorenzana, en el tram des de la via Marià Vayreda i fins al carrer Valls Nous. Durant aquesta actuació, es mantindrà obert un sentit de la circulació des de la plaça del Palau cap a la plaça Clarà. Només quan es facin les reparacions del ferm de la cantonada amb el carrer Marià Vayreda es tallarà la circulació en aquest punt en ambdós sentits de la marxa.

Paral·lelament, durant aquests dies que es portin a terme els treballs, no es podrà circular pel tram del carrer Fontanella així com també estarà prohibit l’accés a l’estació d’autobusos pel carrer Lorenzana i no es podrà circular pels carrers Serra Ginesta i Clivillers.

Al mateix temps, el trànsit del carrer Mulleras procedent de la plaça Clarà i en direcció plaça Palau serà desviat pel carrer Marià Vayreda. També es desviarà la circulació per la Ronda Fluvià, Ronda Paraires i el carrer Valls Nous des d’on els vehicles es podran incorporar a l’avinguda Onze de setembre i continuar en direcció a la plaça del Palau. En aquest sentit, quan els operaris s’encarreguin d’asfaltar de nou la cruïlla dels carrers Mulleras, Lorenzana i Maià Vayreda caldrà tallar la circulació de totes tres vies en ambdós sentits de la marxa. Durant aquest concret període de temps, el trànsit de l’avinguda Reis Catòlics i passeig de Barcelona serà desviat pel carrer Vilanova, Ronda Fluvià i d’aquí a la Carrera Santa Pau així com el trànsit de Santa Pau serà redirigit cap a la ronda Fluvià.

També el trànsit de l’avinguda Girona es reencaminarà des del Palau per l’avinguda Biseroques i cap a l’avinguda Sant Jordi.

Aquestes dues actuacions són dos de les accions principals que formen part de la primera fase del Pla d’Asfalts d’Olot del 2020 que té per objectiu millorar els ferms, calçades i voreres de la infraestructura viària urbana de la ciutat. Al mateix temps, aquesta setmana i fins a finals de la vinent es porten a terme els treballs de millora de la vorera i asfalt del carrer Macarnau. Alhora, la setmana del 24 d’agost s’asfaltaran diversos trams o zones concretes de vies de la ciutat com pla plaça Mas Bernat, l’avinguda Europa o l’avinguda Morrot.

Des de l’Ajuntament d’Olot es demanen disculpes per avançat per les molèsties que aquests treballs puguin ocasionar. En cas de dubtes o qualsevol incidència podeu posar-vos en contacte amb l’Àrea de Territori de l’Ajuntament d’Olot al telèfon 972 27 91 25 o amb la Policia Municipal d’Olot al 972 27 91 33.

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat