Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

L'edifici de La Providència, propietat municipal d'Olot

El Bisbat de Girona cedeix a l’Ajuntament d’Olot la propietat de l’antic convent de la Divina Providència. Càritas Garrotxa continuarà tenint la seu a les instal·lacions. L’Ajuntament d’Olot estudia destinar la resta d’edifici a usos socials, educatius o culturals a disposició de la ciutat.

 

30 de novembre de 2020


El Bisbe de Girona, Mn. Francesc Pardo, i l’alcalde d’Olot, Pep Berga, han signat aquest matí la cessió a la ciutat de l’edifici de la Divina Providència. Després de la firma notarial, les instal·lacions -fins al moment del Bisbat de Girona- han passat a ser propietat municipal.

Situat entre els carrers Fluvià i Ronda Paraires, la Divina Providència consta de 3.793m². Amb aquesta cessió, la ciutat d’Olot guanya un espai de 1.616m² per a futurs usos socials, educatius o culturals a disposició de la ciutat. La resta d’instal·lacions continuaran acollint la seu de Càritas Garrotxa.

El ple de l’Ajuntament d’Olot del passat 24 de setembre es va aprovar el conveni de cessió del convent de la Divina Providència a la ciutat d’Olot. Una vegada aprovat per unanimitat en el plenari, l’acord ha estat ratificat pel Bisbat de Girona. Ha estat l’últim tram d’un procés intens que s’ha allargat durant anys en el qual ha estat necessari disposar del permís del Vaticà i la intermediació de les màximes autoritats eclesiàstiques del Bisbat de Girona per assolir la cessió de la titularitat.

El 24 d’agost de 1892 les monges clarisses de la Divina Providència van fundar el convent a la ciutat. El desembre de 2018 coincidint amb la seva marxa de la Providència, les Monges Clarisses van expressar la seva voluntat que l’edifici passés a mans de l’Ajuntament d’Olot. Van voler mostrar així el seu agraïment a les olotines i olotins per l’estima demostrada en els més de cent anys de presència de la comunitat religiosa a la ciutat.

 

  • Providencia_3
  • Providencia_2
  • Providencia_4
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat