Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Ajuts per a empreses turístiques, marxants de roba i taxistes afectats per la COVID-19

Des d’avui i fins al 7 de maig ja es poden sol·licitar les noves ajudes de 1.000 euros que formen part de la tercera convocatòria de subvencions que porta a terme l’Ajuntament d’Olot en suport als sectors i activitats econòmiques més afectades per la crisi pel coronavirus.

12 d'abril de 2021


Des d’aquest dilluns, 12 d’abril, i fins al pròxim divendres 7 de maig es poden demanar les noves ajudes que l’Ajuntament d’Olot ha impulsat per pal·liar els efectes de la COVID-19 en el teixit econòmic i empresarial de la ciutat. Després de l’AJUT 500, l’AJUT 1000 i l’AJUT 3000, ara el Consistori d’Olot obre una nova línia d’ajudes, la tercera convocatòria, dirigida especialment a un conjunt d'empreses, autònoms i activitats de la ciutat que han patit els efectes i restriccions més dures de la tercera onada de la pandèmia. En concret, l’Ajuntament d’Olot ha previst una partida de 61.000 euros per poder fer front a aquestes noves ajudes directes.

En aquest cas, les subvencions tenen per objectiu acompanyar als responsables d’aquestes activitats afectades amb la voluntat de garantir-ne la continuïtat. Estan destinades a:

Sector turístic | Titulars d’activitats turístiques com allotjaments, establiments d’allotjament juvenil o serveis d’interès turístic o explotadors d’habitatges d’ús turístic domiciliats a Olot. L’import de l’ajut serà de 1.000 euros per beneficiari.

Marxants de productes tèxtils del mercat setmanal dels dilluns | L’ajuda està dirigida únicament als titulars de les parades de roba del mercat no sedentari d’Olot que es realitza cada dilluns, que tinguin domicili a Olot. L’import de l’ajuda serà de 1.000 euros per beneficiari.

Taxistes | Persones físiques o jurídiques titulars d’una llicència municipal de taxi domiciliada a Olot. L'import de l'ajuda serà de 1.000 euros per beneficiari.

Pel que fa al detall de les ajudes, aquest nou paquet contempla una inversió de 42.000 euros per a cobrir les ajudes dins l’àmbit del sector turístic, 12.000 euros per acompanyar els taxistes de la ciutat i 7.000 euros per donar suport als marxats de roba del mercat setmanal d’Olot. Totes elles es podran demanar des del pròxim dilluns 12 d’abril i fins al pròxim divendres 7 de maig, inclòs.

Com en les anteriors subvencions directes, aquests nous ajuts són compatibles amb qualsevol altra convocatòria, es podran sol·licitar a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot i es gestionaran a través de l’Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa. S’ha previst que la tramitació sigui directe, àgil i les ajudes es puguin concedir al més aviat possible.

Al mateix temps, les ajudes no tenen concurrència competitiva. És a dir, no s’atendran les sol·licituds per ordre d’arribada sinó que es resoldran segons si es compleixen els requisits indicats a les bases. Per això, els veïns de la ciutat que vulguin sol·licitar les ajudes poden presentar la seva sol·licitud durant tot el termini previst, des del dia 12 d’abril fins al divendres 7 de maig.

La documentació necessària per demanar els ajuts, està detallada en l’apartat ‘Subvencions’ que els veïns i veïnes poden trobar dins del menú ‘Tràmits’ de la web de l’Ajuntament d’Olot a partir d’aquest dilluns, 12 d’abril. A part, se n’ha fet difusió específica als col·lectius beneficiaris de l’ajut per facilitar-los al màxim la seva gestió i tramitació.

Per a dubtes o si es requereix suport en la tramitació, les persones interessades es poden dirigir a l’Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa situada a les oficines de DinàmiG, al Carrer Lorenzana, 15, trucant al 972 26 01 52 ext. 1 o enviant un correu a reactivacio@dinamig.cat.

 

Sumant per preservar el teixit associatiu, comercial i empresarial de la ciutat

Fins ara, el Consistori ja ha invertit més de 485.500 euros en ajudes directes a empreses i autònoms per combatre els efectes de la COVID-19 a Olot, donant suport a més de 603 activitats de la ciutat.

Des de l’inici de la pandèmia i fins a l’actualitat, l’Ajuntament d’Olot ha destinat un total d’1.386.706 euros a mesures de reactivació econòmica amb impacte en diversos àmbits i sectors. La partida més important han estat les diverses línies d’ajuts directes concedits a diferents activitats econòmiques de la ciutat. D’altra banda, les campanyes per incentivar el consum local en comerços i restauració ha representat una inversió de 247.824 euros.

Un altre capítol destacat de les mesures de reactivació de l’economia de la ciutat ha estat la injecció de 117.510 euros que han permès realitzar inversions en el Taller dels Sastres, al Servei d’Ocupació de les Mates i a l’Oficina de Turisme, entre altres. Paral·lelament, també s’han portat a terme inversions d’adequació d’espais als requeriments de la pandèmia que pretenien generar recursos a l’economia local, entre moltes altres accions que ha portat a terme l’Ajuntament d’Olot en l’àmbit social i econòmic.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat