Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Èxit de la gimcana pedalada participativa a Olot

Unes 75 persones, de totes les edats, han participat en aquesta iniciativa que tenia per objectiu donar a conèixer i recollir propostes de millora de mobilitat a través del projecte participatiu Olot pedala.

22 de maig de 2021


Aquest dissabte 22 de maig a les 10 h del matí s'ha donat el tret de sortida d’una iniciativa inèdita a Olot: una gimcana pedalada participativa. L’activitat, impulsada a través del procés participatiu Olot Pedala, ha tingut com a objectiu donar a conèixer les propostes de millora que s’han treballat fins avui en dia a través d'aquesta plataforma , al mateix temps, ser un nou espai per recollir noves aportacions, idees i necessitats per continuar enriquint, ampliant i treballant en la redacció del Pla de Foment de la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal (VMP) a Olot.

Durant quatre hores, de 10 a 14 h, els grups de com a màxim sis persones han anat sortint i arribant al Firal petit. La gimcana circular estava oberta a tota la ciutadania i, per poder-la realitzar, només ha estat necessari disposar de bicicleta i de l’ajuda d’un lector de codis QR. És més, els interessats i interessades han pogut sortir del  Firal petit entre les 10 i les 12 h del matí.

Pel que fa al circuit, dels 18 punts programats, els més visitats han estat els que estaven situats al centre de la ciutat, al Pla de dalt i al sector de Sant Roc, tot resseguint el riu. Amb la voluntat d'aprofitar al màxim la iniciativa i perquè tothom que hi estigui interessat pugui participar-hi i dir la seva, els 18 punts indicats de la gimcana es mantindran tota una setmana per anar recopilant informació. 

Durant tot el recorregut, els participants han recorregut la ciutat a la recerca i captura dels codis QR que han anat trobant en diversos indrets, a través dels quals han pogut revisar les propostes de millora creades per l’equip motor de l’Olot Pedala i, alhora, fer arribar les seves aportacions. En acabar, els i les participants també s'han sumat a una jornada explicativa on s'ha volgut conèixer les seves impressions, conclusions, experiències i idees de millora. Per últim, a tots els participants se’ls ha fet entrega d’un recordatori de la iniciativa. 

La millora de la mobilitat d’Olot ja compta amb un miler de participants

Fins ara, prop d’un miler de participants han format part de les enquestes i sessions de diagnosi i treball que s’han portat a terme durant les fases 1 i 2 del procés participatiu Olot Pedala. 

Podeu informar-vos i apuntar-vos a les pròximes activitats aquí. 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat