Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Celebració a Olot del Dia Mundial del Medi Ambient

La Fundació EuroPACE celebrarà el Dia Mundial del Medi Ambient ubicant un punt informatiu sobre eficiència energètica a la Plaça Mercat d’Olot i organitzant diferents activitats com una visita guiada a la primera casa d’Olot amb façana fotovoltaica; el sorteig d’un val de 500 € en solucions energètiques i 10 certificats d’eficiència energètica.

 

27 de maig de 2021


El dissabte 5 de juny Olot commemorarà el Dia Mundial del Medi Ambient amb l’objectiu de sensibilitzar sobre diferents àmbits de respecte i protecció de l’entorn natural. S’han previst diferents activitats a través de la Fundació EuroPACE, responsable d’iniciatives com el GarrotxaDomus i GiDomus; que promouen la rehabilitació energètica dels edificis.

Amb la voluntat de celebrar aquesta efemèride, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa a través de la Fundació EuroPACE han previst tot un seguit d’activitats i accions per sensibilitzar sobre la importància d’aquesta diada. En primer lloc, durant tot el dissabte al matí, exactament de 10 a 13:30 h, s’instal·larà un estand a la Plaça Mercat d’Olot per informar els ciutadans sobre els beneficis de la rehabilitació energètica i l’ús d’energies renovables. A més, tothom que ho vulgui, podrà portar la seva factura energètica i els tècnics de la Fundació els assessoraran gratuïtament sobre com optimitzar-la.

 

Visita guiada al primer edifici d’Olot amb façana fotovoltaica

D’altra banda, una de les principals línies d’actuació de la Fundació és l’acompanyament i l’assessorament dels propietaris d’habitatges i de comunitats de propietaris en totes les fases de la rehabilitació dels edificis, per fer-los més eficients energèticament, confortables i saludables.

En aquest sentit, el mateix dia cinc de juny a les 12 h es farà una visita guiada a un dels edificis que han fet ús del programa i que s’ha convertit en el primer habitatge amb façana fotovoltaica d’Olot. L’immoble està ubicat al carrer Mulleras número 6 d’Olot i forma part de la iniciativa ‘Fem Nucli’. Per participar en la visita caldrà inscriure’s prèviament a través de la pàgina web de GarrotxaDomus o enviant un correu electrònic a info@garrotxadomus.cat.

 

Xecs regals i sortejos de fins a 500 €

A banda de poder-se informar sobre com millorar l’eficiència energètica de les llars, tothom que aquest pròxim 5 de juny passi per l’estand de la Fundació EuroPACE, podrà participar en el sorteig d’un val de 500 €  per destinar en solucions energètiques i 10 certificats d’eficiència energètica.

El programa pioner de rehabilitació energètica d’habitatges es va iniciar a Olot el novembre de 2019 i, des del passat mes de gener de 2021, s’ha començat a desplegar arreu de La Garrotxa. Fins al moment ha permès atendre a 450 persones i ha assessorat i acompanyat a unes 100 famílies que han rehabilitat la seva llar. Gràcies a l’èxit assolit, s’està iniciant el desplegament a 5 ciutats de la demarcació de Girona a través de GiDomus.

 

 

  • Medi_Ambient_1.JPG
  • Mesa de trabajo 1 copiaXarxes Socials.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat