Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Les alzines reubicades a Narcís Paulís arrelen amb èxit

Els arbres, procedents de la plaça del Carme, es van retirar el passat mes de març amb els treballs de transformació i dinamització d’aquest espai de la ciutat.

1 de juny de 2021


La desena d’arbres reubicats aquest passat mes de març per la creació de la futura plaça del Carme d’Olot han arrelat a la seva nova ubicació. Dos mesos després del trasplantament les alzines centenàries s'han adaptat al seu nou emplaçament situat al carrer Narcís Paulís.

Per facilitar i assegurar el seu arrelament, l'Ajuntament d’Olot va gestionar el seu trasplantament amb una empresa especialitzada la qual va habilitar el terreny del nou espai i va afegir adobs per afavorir la supervivència dels arbres en el nou espai. Així es volia potenciar les zones verdes en aquesta zona de la ciutat així com la protecció del patrimoni natural de la ciutat.

 

Obres de la plaça del Carme

Mentrestant, continuen avançant les obres de millora de la plaça del Carme que es van iniciar a finals del mes de març. L’actuació s’emmarca en els projectes del PIAM del Nucli Antic i ha de permetre avançar en la millora del paviment de la plaça, la vegetació i l’enllumenat.

De moment s’ha actuat sobre la pavimentació i l’arbrat de les voreres. Els treballs d’aquesta etapa finalitzaran al llarg d’aquest mes de juny. De cara a l’estiu, s’iniciarà una nova fase que preveu realitzar obertures a l’Escola d’Art instal·lant grans finestrals a les tres arcades existents per ampliar l’obertura del centre cap a la ciutat, la integració urbana dels locals, la millora de l’enllumenat i la il·luminació de la façana de l’escola.

A més, seguint amb la voluntat de dinamització d’aquesta zona de la ciutat, també s’ha previst l’obertura de nous locals i noves obres que permetran dinamitzar la zona.

 

 

  • Alzines_2.jpg
  • Alzines_1.jpg
  • Alzines_3.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat