Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Avança la urbanització dels carrers Macarnau i Roser

El projecte preveu la retirada d’alguns dels arbres situats davant del cementiri per ampliar l’espai destinat als vianants i modificar l’actual traçat del carrer. Amb aquesta actuació, es replantaran una trentena d’arbres al Parc del Cementiri. S’afegiran als més d’una vuitantena que s’ubicaran a la nova zona verda de l’altre costat del carrer Macarnau amb carrer Roser.

18 d'agost de 2021


Aquest dilluns ha començat les obres d’urbanització dels carrers Macarnau i Roser. Els treballs tenen un àmbit d’actuació de 3.517 m2 al voltant del nou equipament d’Espai Cràter. L’actuació preveu ampliar i prioritzar l’espai destinant als vianants, dotar-lo d’una nova il·luminació i eliminar el gir a la dreta que, obligatòriament, han de realitzar els vehicles que circulen en direcció a l’avinguda del Morrot.

L’aparcament ha estat el primer dels espais afectats per l’actuació, que aquest dimecres s’ha centrat en la zona de davant del cementiri. Els operaris han començat a retirar alguns dels arbres per tal de modificar el traçat i resoldre el desnivell d’aquest espai amb la resta de carrer. Els treballs formen part de la primera fase d’urbanització, que contempla la replantació d’una trentena d’arbres (faig, roure, auró, noguera, grèvol i també heura enfiladissa i noguera) a la mateixa zona.

A l’altra banda del carrer Macarnau, s’hi crearà una gran zona verda formada pel nou parc urbà situat a sobre de l’edifici Espai Cràter. Tindrà 4.500 m2 i comptarà amb més d'una vuitantena arbres de diferents espècies autòctones tals com faig, roure, auró, grèvol i també heura enfiladissa i noguera. Aquesta gran arbreda només tindrà una clariana rodona en el lloc on se situa la sala expositiva, on s’hi podran desenvolupar tota mena d’activitats. Tots aquests arbres s’afegiran a la trentena d’exemplars ja existents, que es troben tant al carrer Macarnau com al perímetre de l’Espai Cràter.

La urbanització dels carrers Macarnau i Roser es preveu que finalitzi amb l’any 2021. A la primera fase, que durarà 12 setmanes, es construirà una calçada provisional pavimentada sobre el Parc del Cementiri, amb 2 sentits de circulació oberts permanentment al trànsit. Aquesta calçada provisional estarà operativa durant tot el temps que es porti a terme aquesta fase dels treballs. En finalitzar aquesta primera fase dels treballs, el nou tram de carrer s’obrirà al trànsit i es restauraran els elements paisatgístics del Parc. La segona fase, afectarà el carrer Roser - entre el carrer Macarnau i la Plaça de Braus - i suposarà un impacte localitzat. Els treballs d’aquesta fase s’iniciaran un cop quedi acabada la Fase 1 i tindran una durada de 8 setmanes.

 

 

  • Macarnau_1.jpg
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat