Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot
Actualitat

Sol·licituds d'accés al Nucli Antic per instal·ladors, industrials o empreses de serveis

Arran les modificacions de l’ordenança de circulació, només els col·lectius designats podran accedir al Nucli Antic d’Olot a qualsevol hora del dia. Els instal·ladors, empreses de manteniment de negocis i finques i contractistes que requereixin entrar-hi en horari restringit caldrà que disposin d’autorització expressa i, un cop validada, disposaran de 20 accessos al mes per vehicle.

 

1 de setembre de 2021


A través del plenari del mes de novembre de 2020, l’Ajuntament d’Olot va aprovar per unanimitat un seguit de canvis a l’ordenança de circulació del Nucli Antic amb la voluntat de pacificar el trànsit rodat en aquest barri, impulsant una millor convivència entre vianants i vehicles dins del barri i centre neuràlgic de la ciutat.

Entre elles, la principal actuació que entrarà en vigor pròximament, és la limitació d’accés a la zona en determinades franges horàries de més afluència comercial. En aquest sentit, es concentrarà l’entrada de vehicles comercials i transportistes durant les primeres hores del matí, de 6 a 10 h, i les primeres de la tarda, de 13:30 a 16:30 h, aproximadament. La resta d’hores es tractarà d’horari restringit.

Únicament podran accedir-hi en qualsevol moment del dia i de la nit els residents – propietaris, llogaters i persones empadronades a la zona -, els titulars o llogaters d’un domicili, garatge o local comercial en aquest espai, les persones de mobilitat reduïda amb certificat de reconeixement de discapacitat, els serveis d’emergències, serveis municipals, taxistes, repartidors de farmàcies així com familiars de residents i persones grans.

Pel que fa als instal·ladors i empreses de manteniment de negocis i finques del Nucli Antic que vulguin accedir a la zona fora de l’horari restringit, caldrà que disposin d’autorització expressa que poden demanar a partir d'avui, 1 de setembre de 2021. 

Per sol·licitar-la caldrà que puguin omplir la instància que trobaran a través d’aquest enllaç. Allà trobaran un manual on es detallen els passos a seguir i els elements a tenir en compte a l’hora de formalitzar la sol·licitud. Un cop resolta positivament, se’ls notificarà la disposició de 20 accessos mensuals per vehicle sol·licitant. En cas que es requereixin més accessos a part dels 20 previstos, serà necessari formalitzar una instància general a l’Ajuntament d’Olot demanant-ne l’ampliació. De nou, un cop estudiada i validada, se’ls hi ampliarà el nombre d’accessos facilitats. 

En tots els casos, recordar que per accedir al Nucli Antic en horari restringit, els instal·ladors i empreses de manteniment i servei que disposin d’autorització d’accés només poden accedir-hi per dos punts: des del Firal i des del carrer Sant Rafel.

 

La pacificació del trànsit al Nucli Antic

Des del 28 de juny i fins al 31 d’agost els col·lectius designats com residents, propietaris, llogaters i persones empadronades a la zona; titulars o llogaters d’un domicili, garatge o local comercial en aquest espai així com les persones de mobilitat reduïda amb certificat de reconeixement de discapacitat, serveis d’emergències, serveis municipals, taxistes, repartidors de farmàcies i familiars de residents i persones grans que viuen al barri han pogut sol·licitar la renovació del seu comandament.

A partir d’aquesta tardor, únicament aquests col·lectius designats que disposin del comandament renovat podran accedir al barri en qualsevol moment del dia.

Aquests canvis i previsions – consensuades amb el Consell de Barri, l’ACO i l’Associació de Veïns del Nucli Antic -  tenen per objectiu potenciar una mobilitat més sostenible seguint l’afluència i horaris comercials dels establiments de la zona; així com concentrant l’entrada i sortida de vehicles, camions i furgonetes en determinades franges horàries per evitar causar molèsties i incidències pel que fa al trànsit rodat en aquest espai.

Aquesta nova ordenació posa els vianants al centre, prioritzant un passeig segur i de qualitat. D’aquí que l’espai al Nucli Antic d’Olot passi a ser zona prioritària per a vianants i que l’accés al Nucli Antic quedi limitat únicament a aquelles persones i vehicles que disposin del comandament de desbloqueig de pilones renovat. El control de l’accés al Nucli Antic es continuarà realitzant a través de pilona i mitjançant càmeres fotogràfiques als accessos de Sant Rafel i el passeig Bisbe Guillamet.

Per dubtes, qüestions o més informació, poden contactar amb l’OAC al telèfon 972 27 91 01. En cas de dubtes pel que fa a la tramitació en línia, poden contactar amb l’OAC 360º a través del 872 22 00 89 o oac360@olot.cat de dilluns a divendres de 8 a 20 h.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atencioalciutada@olot.cat