Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

L’Ajuntament d’Olot signa un conveni amb l’Associació de Celíacs de Catalunya

El consistori preveu accions per la integració de les persones celíaques i per sensibilitzar sobre la celiaquia amb campanyes, accions informatives o formacions.

 

9 de desembre de 2021


L’Ajuntament d’Olot i l’Associació de Celíacs de Catalunya han signat avui un conveni de col·laboració que permetrà impulsar accions per millorar la qualitat de vida de les persones celíaques. Les dues institucions s’han compromès a treballar conjuntament per portar a terme campanyes, accions informatives o formacions.

L’Associació de Celíacs de Catalunya, creada el 1977, compta amb 7.000 famílies associades a tot Catalunya, de les quals una seixantena són a Olot. El president de l’Associació de Celíacs de Catalunya, José Molina, ha destacat que "el 75% de les persones celíaques encara no estan diagnosticades, principalment persones grans" i ha afegit que "es calcula que el 7% de la població té malalties relacionades amb el gluten, sigui celiaquia o intolerància al gluten".

El conveni entre l’entitat i l’Ajuntament d’Olot s’ha fet amb l’objectiu d’integrar al col·lectiu celíac als actes públics de la ciutat, sensibilitzar sobre la malaltia celíaca al total de ciutadans i treballar per a la normalització de la vida de les persones celíaques d’Olot.

A través del conveni amb l’Associació, es treballarà perquè en les festes i esdeveniments populars d’Olot impulsades per l’Ajuntament, hi hagi alternatives aptes per a les persones celíaques, com fa des del 2016 adherint-se a la Campanya Cap infant celíac sense caramels (Cavalcada dels Reis). Tanmateix, es realitzaran diverses accions i activitats específiques per donar a conèixer la malaltia i el seu tractament, una estricta dieta sense gluten de per vida, als ciutadans d’Olot.

L’acord preveu també accions amb els menjadors escolars i els establiments de restauració de la ciutat perquè es puguin acreditar com a aptes per a persones celíaques.

Olot compta actualment amb una fleca i dos restaurants acreditats per l’Associació de Celíacs de Catalunya, xifra que es treballa perquè aviat es vegi incrementada, amb el suport i la col·laboració de l’Associació Hostalatge de La Garrotxa i el Mercat d’Olot.

 

 

  • Conveni_Celíacs_1
  • Celiacs_1
  • Celiacs_2
  • Conveni_Celíacs_2
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat