Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Les activitats d’estiu a Espai Cràter continuen els mesos d’agost i setembre

Hi ha programades 21 visites guiades a l’exposició sobre vulcanologia i al volcà del Montsacopa i 10 tallers familiars. Durant el mes de juliol, les persones que han assistit a les activitats han estat majoritàriament de fora de la comarca de la Garrotxa. 

2 d'agost de 2022


La programació d’estiu a Espai Cràter continua aquest mes d’agost, amb més visites guiades i tallers familiars. Les activitats van començar a principis de juliol i han penjat el cartell de complet en diverses ocasions.

Quant als assistents, en el cas dels tallers familiars han estat tant veïns de la Garrotxa (45%) com de fora de la comarca (55%). Si ens fixem en les visites guiades, majoritàriament s’hi han apuntat persones de fora de la Garrotxa (75%), provinents sobretot de la província de Barcelona (52%).

 

Propostes per passar una bona estona en família

“Minimons volcànics” i “Art amb cromatografies” són els dos tallers familiars d’aquest estiu. El primer està recomanat per a infants d’entre 3 i 6 anys, i consisteix en jugar amb diversos materials per crear un paisatge volcànic. La mainada experimenta amb els elements per construir volcans nevats, aquàtics, en erupció o de la Garrotxa. Abans d’acabar l’activitat, arriba el moment de fer entrar en erupció el nostre volcà: una sorpresa que entusiasma els més petits de casa!

En el taller “Art amb cromatografies”, les famílies amb infants d’entre 6 i 12 anys fan cromatografies amb fulles de diferents colors. A partir d’aquí, observen i descobreixen els pigments fotosintètics i la seva funció. Un cop obtinguts els resultats científics, arriba l’hora de fer una composició artística!

Com tots els tallers d’Espai Cràter, els d’aquest estiu es basen en l’experimentació i tenen l’objectiu de despertar l’esperit científic entre els més petits. Tota la programació es pot consultar a la pàgina web espaicrater.com, des d’on també es poden reservar les activitats. El preu és de 5 € per infant.

 

Visites per descobrir els volcans amb guies especialitzats

L’altra proposta d’estiu són les visites guiades a l’exposició sobre vulcanologia i al volcà del Montsacopa. Estan pensades per conèixer tots els detalls de l’exposició d’Espai Cràter amb els comentaris dels guies especialitzats així com descobrir les grederes i el cràter del volcà més emblemàtic d’Olot. Se n’han en català però també en altres idiomes i s’adapten a les edats i necessitats del grup. Per als mesos d’agost i setembre, se n’han previst 21.

Els horaris de les visites es poden consultar al web espaicrater.com, on també es poden comprar les entrades. El preu de la visita guiada és de 9,5 € (general) i de 7,5 € (reduïda). Per a la població de la Garrotxa, el preu de la visita guiada és de 2,5 €.

 

 

  • Taller Minimons volcanics
  • Taller Art amb cromatografies
  • Visita guiada a Espai Crater
  • Activitats estiu Espai Crater

    + 1

  • Taller Minimons volcanics (1)

Enllaços relacionats

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat