Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

La campanya 'No em canviïs la llengua' arriba a Olot

Aquest dijous 20 d’octubre Olot ha acollit l’acte de  presentació de la campanya No em canviïs la llengua, de la mà de Rosario Palomino i amb la col·laboració del Servei de Català d’Olot-la Garrotxa del Consorci per a la Normalització Lingüística, i que ha comptat amb la presència de l’escriptor Aleix Renyé, Carme Sansa i l’actor Toni Albà.

 

20 d'octubre de 2022


L’acte ha tingut dues parts ben diferenciades: una primera interna, que ha consistit en la presentació del Voluntariat per la Llengua d’aquest primer trimestre, durant la qual s’han conegut les parelles lingüístiques que s’aniran trobant fins a finals de gener del 2023. Aquest primer trimestre s’han fet 17 parelles lingüístiques: dues parelles es trobaran a Sant Feliu, una a les Preses i la resta, a Olot. Aquestes primeres 10 hores s’acabaran just després de les festes nadalenques, i després començarà un altre trimestre amb parelles noves i també d’altres que continuaran.

La segona part, oberta al públic, ha servit per difondre la campanya ‘No em canviïs de llengua’, a càrrec de l’escriptor Aleix Renyé, Carme Sansa, de l'actor Toni Albà i de la mateixa promotora de la campanya, Rosario Palomino. També s’ha comptat amb la participació d’alguns aprenents del VxL. La trobada, que ha aplegat a una cinquantena de persones, té per objectiu defensar i promoure el paper del català com a llengua comuna i de cohesió social.

La capella de Sant Ferriol ha acollit l’acte durant el qual s’ha pogut escoltar les experiències de catalanoparlants de diversos orígens que han fet palès, una vegada més, que el canvi constant de llengua està invisibilitzant el català, un canvi que es converteix en un mur en  l’aprenentatge de les persones que estudien català i volen practicar-lo fora de l’aula. Segons els estudis publicats recentment, vuit de cada deu catalanoparlants canvien de llengua quan algú se’ls adreça en castellà, i aquest hàbit lingüístic va en detriment de l’ús social de la llengua catalana.

 

 

  • F_8_
  • F_5_
  • F_4_
  • F_2_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat