Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Espai Cràter rep a la visitant 50.000

L’Anna Carreras, veïna de La Cellera de Ter, ha participat de la visita guiada d’aquest divendres a l’Espai Cràter. Com a regal per ser la visitant 50.000, podrà gaudir d’una estada de cap de setmana a la Garrotxa. En menys de 10 mesos, Espai Cràter ha arribat als 50.000 visitants. Aquesta xifra inclou els 9.151 alumnes que han participat de les diferents activitats que ofereix aquest nou equipament de la ciutat d’Olot.

30 de desembre de 2022


Espai Cràter acomiada l’any 2022 arribant als 50.000 visitants. Aquest divendres, 30 de desembre, quan fa menys de deu mesos de la seva obertura, el centre de referència en volcans, ciència i societat ha rebut a la visitant número 50.000. L’Anna Carreras, veïna de La Cellera de Ter, ha participat de la visita guiada, acompanyada de la seva família. Precisament, arran de la visita a l’Espai Cràter que va fer un dels fills amb la seva escola va decidir animar a la resta de la família a descobrir les instal·lacions.

El regidor de Promoció, Estanis Vayreda, la regidora d’Empresa, Gemma Canalias, i el director de l’Espai Cràter, Xevi Collell, han estat els encarregats d’entregar el premi a la visitant 50.000. A més d’un diploma de record d’aquesta efemèride, podrà gaudir d’una estada de cap de setmana a la Garrotxa.

9.157 alumnes a l’Espai Cràter

De les 50.000 persones que han passat per l’Espai Cràter, 7.092 han estat alumnes de més de 140 centres educatius principalment de Catalunya, Espanya o França. Han participat en les activitats que ofereix el centre, i que inclouen tant la visita a la sala expositiva o al volcà Montsacopa, com tallers per a tots els nivells educatius.

Gràcies a la col·laboració que té Espai Cràter amb les empreses d’educació, guiatges i serveis turístics del territori als 7.092 alumnes propis s’hi sumen 2.065 més que han aprofitat la seva estada al territori per a visitar, de forma guiada, l’Espai Cràter. El mes de més afluència d’escolars ha estat el passat novembre, amb 1.687 alumnes.

La resta de persones han assistit en les activitats de programació pròpia de l’Espai Cràter, com tallers familiars, xerrades i en la resta d’activitats organitzades per altres institucions, entitats o empreses. Unes propostes que s’han dut a terme majoritàriament a la Sala Magma, i en les quals hi ha participat 6.313 persones.


Les comarques del Barcelonès i del Gironès, les que més han visitat l’Espai Cràter

Quant a les procedències, el visitant majoritari de l’Espai Cràter  (96%) és el públic de Catalunya. De fet, el 56,65% dels visitants han estat persones de la demarcació de Girona i el 34,63% de les comarques de Barcelona. Si ens fixem en les comarques, el públic garrotxí ha representat un 38% del total, seguit de la població del Barcelonès (12%), del Gironès (9%), del Vallès Occidental (5%) i d’Osona (5%) i del Vallès Oriental (4%).

Del públic internacional, el que més ha visitat l’Espai Cràter ha estat el visitant francès (53%), seguit de l’anglès (9%), l’alemany (5%), l’holandès (5%), el belga (4%) i l’andorrà (4%).

Continua la programació de Nadal

Les activitats de Nadal han estat un èxit. Famílies de la ciutat i també d’altres que estan aquí de vacances han aprofitat per venir a l’Espai Cràter i gaudir dels tallers en família preparats per l’ocasió. Espai Cràter consolida així una aposta pel públic familiar local i visitant en la seva estratègia de posada en valor de la ciutat i el territori.

El 2023 començarà a l’Espai Cràter amb més activitats incloses dins la programació. Durant aquestes festes, les famílies poden seguir resolent els jocs i desafiaments de l’Espai Cràter amb el taller STEAM Nadalenc, i a partir del 21 de gener apuntar-se als tallers d’hivern “Amunt com el magma” i “La Terra, el nostre imant”.

També continuen les visites guiades a l’Espai Cràter i al volcà Montsacopa i, a partir del 27 de gener, arriba el cicle de cinema gratuït “Planeta Terra, l’últim tresor”, amb audiovisuals per al públic infantil i adult.

Tota la programació es pot consultar a la pàgina web espaicrater.com.

  • Foto_1_
  • Foto_2_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat