Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Reconeixement a les millors notes d’accés a la universitat d’Olot

L’Ajuntament d’Olot distingeix els 2 alumnes dels quatre centres de la ciutat que han obtingut les millors notes d’accés a la Universitat. L’acte ha tingut lloc al Saló de Sessions.

17 de juliol de 2025


Aquest dijous 17 de juliol ha tingut lloc l’acte de reconeixement a l’alumnat amb millors notes d’accés a la universitat – es tracta de la mitjana de la nota de batxillerat i la nota de les PAU - dels quatre centres d’Olot que imparteixen estudis secundaris. Els vuit estudiants han estat acompanyats per la família, amics i responsables dels centres educatius que han volgut mostrar-los el seu suport en aquest acte de distinció a l’esforç, el treball i la dedicació.

Amb la voluntat de disposar d’un record de l’efemèride, l’alcalde d’Olot; Agustí Arbós, i el regidor de Cultura i Educació, Josep Quintana, han fet entrega a cada un d’ells d’un certificat de reconeixement i la insígnia d’Olot en forma d’ala com a record. A més, tots ells han signat el Llibre d’Honor Jove de la ciutat.

A l’acte d’aquest any s’han reconegut els dos alumnes amb millor nota d’accés a la universitat dels quatre centres educatius de la ciutat que ofereixen estudis secundaris. A continuació es fa un breu resum de la trajectòria, futur i sensacions d’aquests dos anys d’estudis per part de cadascun:

 

Abhi Rattu Pal | Institut Bosc de la Coma

Ha cursat el Batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials

El curs vinent estudiarà Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona

“La veritat és que m’he esforçat molt; des de casa meva no em posen pressió, però sempre he tingut molt clar que els meus pares treballen perquè jo pugui tenir una educació i, per això, sempre he intentat donar la millor versió de mi mateix”, explica l’Abhi Rattu. En el seu cas, assegura que s’ha esforçat de valent els darrers dos anys i, com que va escollir una carrera que no necessitava una nota de tall molt alta, va anar més calmat a la selectivitat.

 

Lluc Margui Taberner | Institut Bosc de la Coma

Ha cursat el Batxillerat de Ciències i Tecnologia

El curs vinent estudiarà Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya

“El més important és organitzar-se; crec que aquests dos anys els he portat bé i he après a poder-me gestionar millor. Crec que si t’organitzes el batxillerat i la prova d’accés a la universitat (PAU) és senzilla i, a més, m’ha agradat molt gran part de les assignatures que he cursat. Tinc clar que soc més de números que de lletres”, ha resumit tot detallant que li va costar triar quina carrera volia realitzar perquè li agradaven moltes opcions. 

 

Genís Vázquez Compta | Institut La Garrotxa

Ha cursat el Batxillerat de Ciències i Tecnologia

El curs vinent es prepararà per a les proves d’accés al Grau Artístic Superior d’Interpretació que vol realitzar a Barcelona. Ha sol·licitat poder continuar els seus estudis musicals a l’ESMUC, el Liceu o al Taller de Músics.

Segons detalla, el darrer any de batxillerat ha estat més complicat que el primer i ha trobat que hi havia “un volum molt elevat de feina”. Tot i tenir facilitat pels estudis, en Genís comenta que ha estat difícil i que, després de valorar totes les opcions, va decidir encarar els seus estudis cap al vessant musical. Per això, ara encara li manca 1 o 2 anys de treball dur per poder-se formar i preparar la carrera de música que vol realitzar.

 

Carla Jorba Juárez | Institut La Garrotxa

Ha cursat el Batxillerat de Ciències i Tecnologia

El curs vinent estudiarà Enginyeria Física a la Universitat Politècnica de Catalunya

“Han estat dos anys intensos”, resumeix la Carla Jorba. “A poc a poc els he pogut anar superant i, a més, els he pogut finalitzar amb una bona mitjana”, detalla contenta després dels resultats obtinguts. No obstant això, afirma que “abans de la selectivitat van ser unes setmanes dures on vaig haver d’estudiar molt”. En aquest sentit, Jorba comenta que tenia la sensació d’anar ben preparada, amb una bona base i, per això, abans dels exàmens es va “focalitzar a repassar i practicar molt”, ha comentat durant l’acte de reconeixement d’aquest dijous 17 de juliol.

 

Anna Terma Rovira | Institut Montsacopa

Ha cursat el Batxillerat de Ciències i Tecnologia

El curs vinent estudiarà Enginyeria Biomèdica a la Universitat de Barcelona

L’Anna té clar el següent lema: “Si es treballa de valent, hi ha més oportunitats d’assolir una bona recompensa”. “He pogut aprendre a gestionar millor l’estrès i he notat que he après molt a organitzar-me”, ha ressaltat aquest dijous. En preguntar-li pels estudis, Anna ha comentat que les PAU li van costar més que els dos anys de batxillerat perquè “t’ho jugues tot en uns sols dies” i és possible que “l’estrès jugui una mala passada alhora que hi ha molts altres factors externs que hi intervenen”, explica de forma sincera. No obstant els moments difícils viscuts, l’estudiant ha superat tots els entrebancs i, tal com ella mateixa afirma, el resultat “ha estat molt positiu”.

 

Roger Guinart Ribalta | Institut Montsacopa

Ha cursat el Batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials en el format de Batxibac

El curs vinent estudiarà Filologia Anglesa i ha sol·licitat fer-ho a Irlanda

Aquests dos anys, en Roger ha treballat doblement, no només ha cursat Batxillerat i ha superat les PAU assolint una de les millors notes, sinó que ho ha aconseguit estudiant en francès. És a dir, ha realitzat el currículum mixt relatiu a la doble titulació de batxiller i baccalauréat anomenat Batxibac que consisteix a fer un terç de l'horari lectiu del batxillerat en llengua francesa i cursar les matèries Llengua i literatura franceses i Història de França. La superació de la prova externa batxibac i de les matèries de batxillerat dona dret a la doble titulació: títol de batxiller i diploma baccalauréat.

“Estudiar és una cosa que m’agrada i se’m fa fàcil; no m’ha suposat massa esforç; m’he pogut preparar bé, amb constància i finalment tot ha anat bé”, explica. Tot i que al principi va suposar-li més esforç perquè havia d’aconseguir una bona base de l’idioma, finalment va assolir els seus objectius. “M’agraden molt els idiomes i vaig pensar que aquesta opció del Batxibac podia ser molt interessant”, comenta. Una passió per les llengües que ara vol continuar estudiant Filologia Anglesa a Dublín. “Veurem si entro”, avança.

 

Ian Escrich Aroca | Escola d'Art i Superior de Disseny

Ha cursat el Batxillerat d’Arts

El curs vinent estudiarà Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona

“Crec que aquests dos anys han estat molt enriquidors, he pogut fer el batxillerat en un centre especialment dirigit a l’àmbit artístic i plàstic; fet que em va ajudar a sentir-me més segur”, assenyala en preguntar-li com ha estat el seu pas pel Batxillerat a Olot. Tal com detalla l’Ian, la constància, estudiar allò que més li agradava i poder estar còmode amb l’entorn van ser els ingredients clau que el van ajudar a assolir el seu màxim potencial.

 

César Benítez Fuentes | Escola d’Art i Superior de Disseny

Ha cursat el Batxillerat d’Arts

El curs vinent farà Disseny a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot

Després d’un inici de batxillerat més complicat pel fet d’haver-se d’adaptar a un nou centre educatiu, en César va poder agafar ràpidament la dinàmica i, després de dos anys de treball, va continuar preparant-se per a la selectivitat dedicant-hi hores, estudiant molt i aprofitant les sessions de repàs que oferia l’escola. “Crec que com tots i totes, vaig anar a l’examen amb pressió i por perquè havia de treure una bona nota; però finalment puc dir que estic content del resultat obtingut”, explica. En el seu cas, va tenir sempre clar que volia continuar els seus estudis en l’àmbit artístic, concretament es focalitzarà en el disseny gràfic.  

 

L’acte de reconeixement d’aquest dijous també ha comptat amb el parlament del regidor de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot, Josep Quintana, que ha destacat “la importància dels resultats a nivell personal i també col·lectiu”. El regidor ha afirmat que “com a ciutat ens sentim orgullosos del vostre èxit i per això avui us en volem donar les gràcies”.

En Genís Vázquez Compta i en Roger Guinart Ribalta han estat els encarregats de parlar en nom de tots els alumnes guardonats en un acte que ha tancat l’alcalde d’Olot, Agustí Arbós, el qual ha destacat cadascuna de les trajectòries de l’alumnat i, alhora, ha posat en relleu el suport dels centres educatius i les famílies que els han acompanyat en aquest camí. “S’obre una etapa preciosa per a vosaltres, centreu-vos en el vostre talent -que en teniu i molt- i creieu en vosaltres” ha afirmat l’alcalde Agustí Arbós. “Recordeu que Olot i la Garrotxa és casa vostra, que la ciutat us necessita i que ens hi feu molta falta” ha subratllat Arbós.

 

 

  • N_25_
  • N_16_
  • N_21_
  • N_1_

    + 9

  • N_2_
  • N_10_
  • N_15_
  • N_3_
  • N_11_
  • N_6_
  • N_17_
  • N_26_
  • N_27_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 2 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat