Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Nova línia d'ajuts de l'Ajuntament per a les activitats econòmiques afectades per la COVID-19

Les noves ajudes per part de l'Ajuntament d'Olot estan destinades als establiments que han estat obligats a tancar i a les activitats que han vist reduïda la seva facturació en un mínim del 80%. 

16 de novembre de 2020


L’Ajuntament d’Olot està treballant en una nova convocatòria d’ajuts per donar suport als sectors més afectats per la COVID. S’inclouran dues línies:
 

| L’AJUT 1.000

S’adreça al sector de l’hostaleria, els centres d’estètica, les activitats extraescolars i els gimnasos, que han hagut de tancar d’acord amb les mesures per evitar la propagació del coronavirus en aquesta segona onada de la pandèmia. L’import de l’ajut serà de 1.000 euros. 

 

| L’AJUT 3.000 

S’hi podran acollir les activitats que, tot i que no han estat obligades a tancar, han vist reduïda la seva facturació en un mínim d’un 80% en els últims 5 mesos (de juny a octubre de 2020). Per exemple, agències de viatges, locals d’oci nocturn i empreses vinculades al sector d’esdeveniments culturals. L’import de l’ajut serà de 3.000 euros.

 

DinàmiG redacta les bases de la convocatòria, a la que l’Ajuntament d’Olot destinarà 335.000 euros. Properament s’informarà del període de presentació de sol·licituds i de la documentació requerida per acollir-s’hi

Aquesta nova convocatòria se suma a l’AJUT OLOT 500 que l’Ajuntament d’Olot va obrir el passat mes de maig. El Consistori va fer efectives les ajudes de 500 euros a 373 empreses, negocis i activitats econòmiques de la ciutat afectades per la crisi de la COVID-19. En total ha suposat una aportació municipal de 186.500 euros.

La posada en marxa de l’Oficina per a la Reactivació Econòmica és una altra de les accions que, com les convocatòries d’ajuts, formen part del  Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació. Una campanya de promoció dels establiments que fan servei a domicili o menjar per emportar, una iniciativa per tal de donar de difusió a les diferents activitats (ja s’hi ha apuntat més de 150 negocis) són altres mesures amb les que l’Ajuntament d’Olot continua impulsant i donant suport al teixit empresarial de la ciutat afectat per les conseqüències i la crisi de la pandèmia de la COVID-19.

Mentre avançaven les accions del Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació, l’Ajuntament ha anat fent front, amb els fons municipals, a les necessitats que s’han detectant als diferents àmbits de la ciutat. El Consistori ha assumit, fins al moment i únicament amb recursos propis, un total d’1.500.000 euros a accions per fer front a la COVID-19 i a ajudar a diferents col·lectius.

A més dels 335.000 euros per la convocatòria d’AJUT 1.000 i 3.000, l’Ajuntament d’Olot destinarà 115.000 euros més com a aportació extraordinària en temes de serveis socials i 50.000 euros a diferents actuacions per fer front a la COVID. Per tant, una nova partida de 500.000 euros que l’Ajuntament d’Olot assumeix íntegrament amb recursos propis ja que, fins al moment, no ha arribat cap ingrés provinent d’altres administracions per donar suport al món local en temes de COVID.  

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat