Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Els cabeçuts i la gallarda, protagonistes del got de Festes del Tura 2023

Festes del Tura

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament d’Olot aposta per reduir la petjada ecològica amb gots biodegradables fets de pellofa d’arròs. La imatge dels gots de les barraques de les Festes del Tura 2023 és obra d’Ivet Vila Vilanova, alumna d’Il·lustració i Còmic de l’EME.

29 d'agost de 2023


L’any passat, amb la voluntat de fer unes festes més sostenibles, Olot va decidir canviar els gots de plàstic convertint-se en un dels primers municipis gironins que apostaven per aquesta tipologia de gots que redueixen la petjada de CO2. Després de la bona acollida rebuda l’any passat, enguany l’Ajuntament d’Olot tornat a apostar per aquests vasos fets de pellofa d’arròs, 100% biodegradables, reutilitzables durant 2 anys i totalment ecològics.

Aquesta edició se n’ha fet una producció de 36.000 unitats (330 ml) i, com és habitual, es podran adquirir al preu d’un euro, amb la consumició que es realitzi, a les barraques de les Festes del Tura. Seguint la dinàmica de l’any passat, tothom que ho desitgi podrà utilitzar el mateix got en les diferents consumicions i, posteriorment, emportar-se’l cap a casa o, si ho prefereixen, retornar-lo i se’ls hi tornarà l’euro. Es tracta de vasos durs i resistents que es descomponen orgànicament i són aptes per a l’ús de microones o rentaplats.

Paral·lelament, un any més, com ja és habitual, la imatge que es mostrarà a tots els gots és obra de l’alumnat de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot. Enguany, la proposta seleccionada ha estat el treball d’Ivet Vila Vilanova, alumna de l’Aula d’Il·lustració i Còmic de l’EME i que està focalitzada en un dels membres de la faràndula olotina: els cabeçuts. La seva proposta – on es pot veure un cabeçut col·locant una gallarda - va ser l’escollida d’entre les 10 que es van presentar.

Cada any, l’alumnat a partir de 12 anys de l’EME té l’oportunitat de participar aportant les seves idees. Un dels reptes importants que els dissenyadors han de superar és el conjunt de requisits associats al got, com el de poc espai de què disposen pel seu dibuix, han de pensar en un disseny en blanc i negre, sense matisos, fet amb un únic traç i la temàtica ha de ser sobre els elements de la faràndula principal.

 

 

  • G_3_
  • G_1_
  • G_5_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat