Grans noms pujaran als escenaris d’Olot

Una de les obres de teatre més aclamades d’aquesta tardor farà parada a Olot: La plaça del diamant, de Mercè Rodoreda. El divendres 8 de març, el Teatre Principal d’Olot acollirà aquesta producció del Teatre Nacional de Catalunya dirigida per Carlota Subirós. El clàssic de la nostra literatura que dona veu a una Colometa que porta tantes veus de tantes dones dins seu arribarà a Olot per celebrar un dia en femení.

Els artistes Nao Albet i Marcel Borràs portaran a Olot el seu nou espectacle De Nao Albet i Marcel Borràs, una peça sobre l’essència de tota relació: l’ego. Amb aquesta obra, que es podrà veure el 17 de maig, Albet i Borràs pretenen desxifrar els motius de la seva futura ruptura com a parella artística després de tota una vida junts. Un viatge introspectiu que vol desentranyar l’essència dels seus egos i reflexionar irònicament sobre la necessitat de parlar d’ells mateixos mentre exploren els límits de l’autoficció.

Pel que fa a la dansa, la Crea Dance Company i la coreògrafa Maria Rovira portaran al Teatre Principal d’Olot Odissea, un espectacle de dansa de gran format que parla amb bellesa de la cruesa del món d’avui. El dissabte 27 de gener, vuit ballarins acompanyats de la música original d’Eduard Iniesta ens oferiran un viatge que reflexiona sobre la nostra societat i els seus esdeveniments recents, sobre les guerres “modernes” i les seves conseqüències migratòries.

Dins la programació de circ destaca Winter, un espectacle de circ de carpa gairebé punk al mateix temps que poètica. Amb tres funcions al mes de maig, My!Laika presentarà a Olot aquesta obra on, com una fantasmagoria, el temps flueix erràticament entre esfondraments polsegosos. Disquisicions ontològiques sobre la mort, el clima o la consistència d’un gelat Calippo portaran el públic i els actors a un viatge que es desenvoluparà a través de figures superposades, cançons petites i proeses circenses. Per altra banda, Olot també acollirà l’espectacle de clown de Guillem Albà & La Marabunta. El duet s’acomiada de més de deu anys en gira per tota la península amb una peça enèrgica i energètica, catapultada per la millor música en directe. Una festa vital, absurda, histriònica, irreverent i única.

 

Tres concerts que ens faran viatjar

Pel que fa als concerts, Moisés P. Sánchez 4tet, Marc Parrot i Momi Maiga són els tres primers noms confirmats per a la programació d’aquest 2024.

A l’abril serà el torn de Marc Parrot i el seu espectacle Turisme per la memòria, un recorregut per celebrar els trenta anys de carrera musical de l’artista. L’espectacle va més enllà d’un concert i utilitza recursos escènics i performatius que l’allunyen un cop més del que seria previsible.

El mes de maig, Momi Maiga i el seu quartet, acompanyats de l’Orquestra de Cambra de Granollers, presentaran al Teatre Principal d’Olot NIO, un viatge sense fronteres que camina entre el jazz i el flamenc i que té arranjaments de corda propis de la música clàssica. El concert presentarà una fusió de la kora amb violins i violoncels, de la tradició oral del Senegal amb la música mediterrània.

Finalment, el dissabte 9 de març, Moisés P. Sánchez 4tet ens oferirà un concert memorable amb temes plens de vitalitat i plors expressius. El piano del músic és un compendi de totes les bones músiques i la seva. El reflex d’una personalitat agitada des d’un coneixement ampli i profund, una capacitat instrumental sense límits i una sensibilitat connectada a un poètic interior preciós.

Els estudiants de música podran aconseguir l’entrada per als concerts a 3 euros.

 

L’obra de Quim Domene, desplegada pels Museus d’Olot

Del 16 d’abril a l’11 d’agost es podran veure a Olot un conjunt d’exposicions de l’obra de Quim Domene en diferents àmbits del Museu de la Garrotxa i en altres espais de la ciutat. Les exposicions no volen ser una antologia de l’artista, sinó que els treballs estan triats per crear un diàleg als diferents escenaris. Des dels treballs més recents fins a propostes dels anys vuitanta. Des d’una acumulació en format Gabinet de meravelles Cadàver exquisit fins a una interpretació d’icones tan emblemàtiques per Olot com ho són els Sants i el quadre de La càrrega.