La Sardana de Corpus, amb més parelles que mai, ha estat un dels principals actes de la celebració d’aquest cap de setmana. Abans, el ball de la faràndula ha omplert la Plaça Major per acompanyar els Gegants, Cabeçuts i Cavallets.
Des de divendres i fins aquest diumenge, la Festa de Corpus ha portat moltes activitats i gent al centre de la ciutat.
22 de juny de 2025
El ball dels Gegants, Cabeçuts i Cavallets ha omplert, un any més, la Plaça Major d’Olot. Després de la cercavila d’aquest dissabte a la tarda, la faràndula ha tornat a sortir aquest matí des de l’Hospici. A les 12 h en punt han començat els balls dels Cabeçuts, Gegants i Cavallets en una Plaça Major ha seguit entusiasmada cada actuació.
A continuació, ha estat el torn de la Sardana de Corpus. Aquest any, coincidint amb la capitalitat de la Sardana, s’ha fet una crida a tothom a apuntar-s’hi. I la resposta ha estat extraordinària. Més d’una setantena de parelles han participat de la Sardana de Corpus. A la Plaça Major, s’han fet dues rotllanes al voltant dels Gegants, Cabeçuts i Cavallets per poder ballar la Sardana de Corpus que ha interpretat La Cobla La Principal d’Olot i que han organitzat l’Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol, amb el suport de l’Associació Sardanista d’Olot i l’Agrupació Sardanista de la Garrotxa.
Una festa de Corpus amb molt bona resposta
Divendres a la tarda van començar les primeres activitats de la Festa de Corpus. Al Firal d’Olot, des de les 17 h i fins a la mitjanit, s’hi van poder trobar parades d’artesania i gastronomia, concerts i activitats per a totes les edats.
La festa va comptar amb la participació de l’associació de persones artesanes i creadores de La iera, que van portar al Firal les seves creacions fetes a mà i van oferir tallers pensats per acostar infants i famílies al món del treball manual i la creació artística.
La gastronomia també hi ha tingut un paper destacat, amb una selecció de parades de restauradors de la comarca que han ofert productes locals i plats pensats per gaudir al carrer, tot complementant una experiència sensorial completa. S’han pogut degustar plats de la mà de la Perla, el Grup Quinze Ous, el Juicy Lucy i amb presència de Cuina Volcànica, amb La Deu i la Quinta Justa. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa també hi ha tingut un paper important.
L’ambient musical de la Festa de Corpus ha vingut marcat per una programació variada i de qualitat que tant divendres com dissabte ha omplert el Firal.