Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Fira de Sant Lluc

Fires
Sant Lluc_OK
La fira de tardor a Olot

Descripció

La Fira de Sant Lluc data de l’any 1315 i el seu origen es troba en la ramaderia, estretament vinculada als moviments transhumants dels ramats. La Fira té lloc el cap de setmana més proper a la celebració de la festivitat de Sant Lluc, el 18 d’octubre, patró dels pintors.

Avui dia és una fira de caràcter multisectorial i se celebra al centre d’Olot, distribuïda en diferents espais firals. Aquesta mostra acull la Fira ramadera, el Mercat d’artesania, el Mercat d’Andròmines, la Fira del Dibuix, l’espai Tastajocs, la Fira del vehicle d’ocasió i el Mercat de roba, entre altres. A més s’hi compten més de 90 activitats complementàries com la Trobada de puntaires, el concert familiar del dissabte el matí o les activitats incloses dins la Fira del Dibuix. Un dels espais més tradicionals d'aquesta celebració és la Fira ramadera on s’hi poden veure mostres d’animals com ovelles, gallines, vedells i cavalls provinents d’explotacions ramaderes de la comarca de la Garrotxa i comarques veïnes. Explotacions on les transaccions dels ramaders continuen encara amb la perseverança que se’ls atribueix històricament.

Correu Contacte

Telèfon Contacte

972260152

Data Aproximada

Sant Lluc. Tercera setmana d'octubre
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat