Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Projecte de millora per a l'ús públic al Parc Nou d’Olot

Import concedit

151.489,00 €

Actuacions

Parlar del Parc Nou és parlar d’un dels espais més antics i emblemàtics de la ciutat d’Olot, no tant pel seu valor històric com el gran ús i valor social que s’ha atribuït des de sempre, com a referent de la ciutat. Es tracta d'un espai d’un gran valor ambiental estratègic per la connexió natural amb la zona de la Moixina, esdevenint un valor biològic i paisatgístic de la ciutat.

Val a dir que el fet de ser una superfície emmurallada, en el seu interior guarda unes riqueses vegetals de primer ordre com són la Roureda monumental o la col·lecció de vegetació autòctona de la Garrotxa.

Actuen com antecedents directes d’actuació d’urgència, els efectes que va provocar el temporal Glòria l’any 2020 i el risc que van provocar diverses caigudes d’arbres en el parc o l'afectació dels exemplars de boixos per la papallona en les zones de bosc.

 

El projecte actua en:

  • La vegetació del parc, mitjançant una proposta en diferents nivells que engloba l’arbrat, l’arbust i la nova aportació de planta ornamental.
  • L’adequació del camí d’accés des de l’Av. Santa Coloma fins a la Torre Castanys i les vorades per millorar l’estat actual del paviment. Al mateix temps, en aquest camí d’accés s'aplicarà una il·luminació general respectuosa amb la fauna i la contaminació lumínica. També s’actualitzarà amb el mobiliari d’aquest camí i s’instal·laran elements de protecció i senyalítica.
  • Restauració de la porta principal d’accés.

 

 

| Programa subvenció

Convocatòria extraordinària 2021 de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí,  subvencions dirigides a impulsar la transformació de les destinacions turístiques espanyoles cap a la sostenibilitat, promoguda pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

Aquests ajuts estan finançats amb recursos provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, mitjançant el Fons Next Generation EU, en el desenvolupament d'actuacions necessàries per a la consecució dels objectius definits al Component 14, relatiu 7 al Pla de modernització i competitivitat del sector turístic, i en concret, dins la Inversió 1 que articula la transformació del model turístic cap a la sostenibilitat.  

 

 

 

 

Imatge1_2.png

Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - Finançat per la Unió Europea – Next Generation EU

 

 

Ajut atorgat al Consell Comarcal de la Garrotxa en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí pel projecte denominat “La Garrotxa soft & smart county – Destinació turística sostenible i intel·ligent” d’Olot per resolució de 27 d’abril de 2023.
  • Subvencio_ParcNou
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat