Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Implantació d’una caldera de biomassa a la piscina municipal coberta climatitzada

Import concedit

175.000 €

Actuacions

En els pròxims mesos, està previst que l’Ajuntament ampliï l’equipament de la Piscina Municipal amb la construcció d’un nou pavelló que disposarà de dos piscines cobertes climatitzades, zona de despatxos i vestidors. El projecte subvencionat permetrà instal·lar en aquest nou equipament una caldera de biomassa, capacitada per cremar estella P45 i humitats màximes de 50%, de la marca COMPTE-R.

La biomassa vegetal és la matèria constituïda per les plantes. L’energia que conté és energia solar emmagatzemada durant el creixement de les mateixes mitjançant el procés de fotosíntesi. Per aquesta raó, la biomassa és un recurs energètic renovable i respectuós amb el medi ambient. 

La combustió de biomassa no contribueix a l’efecte climàtic, ja que el carboni que s’allibera cremant fusta procedeix de l’atmosfera mateixa i no del subsol com succeeix en el cas del gas o gasoil. L’ús de la biomassa no solament és beneficiós pel medi ambient, sinó també per a l’estalvi, ja que els bio combustibles tenen un menor cost que els combustibles fòssils. En aquest projecte s’ha escollit l’estella com a combustible, ja que pels consums previstos en l’equipament, aquest és el més adient, tant pel seu preu com pel seu subministrament i emmagatzematge.

 

 

| Programa de subvenció

Convocatòria 2022 per a la concessió de subvencions dels programes d’incentius per a la implantació d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en diferents sectors de l’economia, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU – Resolució ACC/2416/2022, de 25 de juliol, publicada al DOGC núm. 8721.

I en concret, el projecte es subvenciona mitjançant el Programa d’incentius 2 per a la realització d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en edificis no residencials, establiments i infraestructures del sector públic.

Aquest ajut s’emmarca  en la línia del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que preveu el Component 7 relatiu al Desplegament i integració de les energies renovables.

 

Logos_Subvencio.png

 

 

Resolució definitiva

4 de març de 2024
  • Piscina_3_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat