Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Projecte de modernització i adequació a la normativa dels equipaments escenotècnics i dels sistemes d’àudio i il·luminació del Teatre Principal d’Olot

Import concedit

105.606 €

Actuacions

El Teatre Principal d’Olot és un edifici històric situat al cor del passeig d’en Blay, al centre de la ciutat. Tot i que es té constància de l’existència d’un teatre des del 1769, el 1842 se’n va inaugurar un de nou que queda pràcticament destruït 32 anys més tard. Entre el 1877 i el 1887 es va construir el tercer teatre – l’estructura del qual és encara vigent – el qual ha estat objectes de diverses reformes i manteniment.

L’actual teatre, amb capacitat per 462 espectadors és un equipament de titularitat municipal amb platea i tres pisos en forma de ferradura. A més de la sala d’actes i escenari amb equipament tècnic i camerinos, disposa de taquilles, oficines, sala d’assaig de cos, sala d’assaig de veu, sales de reunions, l’espai La Carbonera i el Saló de Descans. Avui dia acull una programació estable i professional que inclou teatre, dansa, música i circ així com és escenari de festivals com el Sismògraf, cicles especials, la programació LAP, projectes pedagògics i pràctiques artístiques variades.

Les instal·lacions i equipaments escèniques actuals daten de principis de la dècada dels 90 i és necessari actualitzar la tecnologia i els equips escènics per adaptar-los a les necessitats actuals i funcionals; garantir el compliment de la normativa de seguretat i qualitat, afavorir la sostenibilitat ambiental de l’edifici reduint consums i seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 així com millora del servei que ofereix.

En aquest context, el projecte preveu:

  • El subministrament i instal·lació de material de vídeo, il·luminació i so.
  • El subministrament i instal·lació d’equips de maquinària escènica.
  • El subministrament d’una estació inalàmbrica de comunicació bidireccional.
  • El subministrament de material audiovisual.
  • El subministrament d’una taula de so.

 

| Programa de subvenció:

Convocatòria d’ajudes per a la modernització i la gestió sostenible de les infraestructures d’arts escèniques i musicals amb càrrec als Fons Next Generation, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes ajudes es corresponen al Component 24 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea, mitjançant el fons Next Generation, titulat “Revaloració de la indústria cultura”, i en concret la Inversió 2, relativa a la dinamització de la cultura del territori, que engloba el projecte relatiu a la modernització i gestió sostenible de les infraestructures de les arts escèniques i musicals (C24.I2.Projecte 2).

El programa contribueix de manera integral a complir els compromisos adquirits en matèria d’etiquetatge digital, amb el camp d’intervenció assignat 011 relatiu a solucions de TIC per l’Administració, serveis electrònics i aplicacions.

 

Fons_Teatre.jpg

PLA DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA FINANÇAT PER LA UNIÓ EUROPEA - FONS NEXT GENERATION EU

 

 

 

Resolució definitiva

3 de juny de 2022
Ajut atorgat a l’Ajuntament d’Olot per resolució del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya de 3 de juny de 2022.
  • F0247Arquitectura_20161103_002
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat