Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Presentació dels projectes de dinamització comercial i turística dels fons Next Generation

L’Ajuntament d’Olot ha ofert una sessió informativa per donar a conèixer alguns dels projectes de ciutat que seran una realitat gràcies a diferents convocatòries d’ajuts europeus. La millora del Parc Nou, el volcà Montsacopa, la digitalització de l’Espai Cràter i el projecte de dinamització comercial i turística del centre d’Olot han estat algunes de les actuacions que s’han presentat aquest vespre. Durant l’acte també s’ha donat a conèixer el nou vídeo promocional de la ciutat d’Olot.

28 de novembre de 2023


La regidora d’Empresa, Comerç i Turisme, Gemma Canalias, ha estat l’encarregada d’obrir la sessió informativa que s’ha portat a terme a l’Espai Cràter. La iniciativa ha aplegat a una seixantena de persones entre representants del sector turístic, entitats i veïnes/ns. Tal com ha explicat Canalias, l’objectiu de la trobada ha estat donar a conèixer els projectes de dinamització de la ciutat que l’Ajuntament d’Olot tirarà endavant gràcies a convocatòries dels fons Next Generation.

 

L’acte ha comptat amb diferents presentacions. La tècnica de Turisme Olot, Núria Valverde, ha exposat les accions que tenen previst impulsar des de l’Àrea; l’arquitecte de l’Ajuntament d’Olot, Oriol Brufau, ha estat l’encarregat d’informar de les actuacions de millora al volcà Montsacopa i al Parc Nou així com el director de l’Espai Cràter, Xavier Collell, ha detallat el projecte de digitalització de l’Espai Cràter. De la seva banda, l’arquitecte Eduard Callís ha estat l’encarregat de presentar les actuacions incloses en el projecte de dinamització comercial i turística.

L’alcalde d’Olot, Josep Berga, ha estat l’encarregat de tancar la sessió en la que s’ha estrenat el nou vídeo promocional de la ciutat amb el nom ‘Quatre volcans i un riu no podien equivocar-se’ amb el qual es vol difondre els atractius culturals, socials i naturals de la ciutat tot fent esment que qualsevol paisatge i moment, a Olot, també és ciutat.

 

Properament, a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot es donaran a conèixer més detalls de tots els projectes.

  

Dinamització comercial, turística i urbana

Import concedit: 1.565.179,80 €

L’Ajuntament d’Olot ha obtingut 1,5 MEUR de la convocatòria d’ajuts de la Secretaria d’Estat de Comerç per l’enfortiment de l’activitat comercial en zones turístiques, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb els fons Next Generation EU. Es tracta d’un projecte molt extens que inclou millores en molts àmbits i sectors com la pacificació del trànsit, la dinamització comercial i la potenciació de la mobilitat sostenible amb la voluntat que la zona entre la Plaça Mercat i l Plaça del Carme esdevingui un pol d’atracció per al centre històric.

El projecte inclou 18 actuacions de millora entre les quals destaquen l’aposta pel Garrotxa Approp, la conversió del carrer Antoni Llopis en zona de vianants, la restauració de la font de la Plaça Mora, un projecte de valorització de les mermes que es generen al Mercat d’Olot, una guia digital de suport al comerç, campanyes de difusió comercial i turística de la ciutat i la creació d’una plataforma digital d’anàlisi de dades que ajudi a conèixer els usos dels consumidors i permeti adaptar l’oferta a les necessitats actuals, entre altres.

 

Millores per a l’ús públic del Parc Nou i adequació i millora funcional i paisatgística del volcà Montsacopa

Import concedit al projecte del Parc Nou: 151.489 €

Import concedit al projecte del volcà Montsacopa: 802.992 €

Pel que fa al Parc Nou, el projecte preveu sis fases i permetrà la millora integral i de l’ús del parc així com posarà al dia els elements arquitectònics i les infraestructures del recinte. L’objectiu és poder potenciar el parc més antic de la ciutat millorant la vegetació, els camins, paviments i consolidant la col·lecció de botànica i l’arbreda monumental. També es millorarà la senyalització i els itineraris.

En el cas del volcà Montsacopa es preveu tirar endavant tres accions de millora de l’accessibilitat, reformant tots els camins actuals.

 

Digitalització de l’Espai Cràter

Import concedit: 201.708 €

Pel que fa a l’Espai Cràter, els fons Next Generation sol·licitats són per poder instal·lar un cub immersiu que oferirà una experiència totalment immersiva perquè els visitants coneguin les diferents activitats eruptives que existeixen al món. El nou element incidirà especialment en les freatomagmàtiques i les estrombolianes, que predominen en el camp volcànic de la Garrotxa i la voluntat és que ja es pugui inaugurar aquest estiu.

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat