Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Comencen les obres de millora i reurbanització de l'avinguda Pere Badosa

Els treballs es porten a terme amb l'ajuda dels fons europeus Next Generation i duraran 5 mesos. Permetran crear un carril bici i pacificar tot el carrer ampliant voreres i millorant l'accessibilitat. També s’allargarà el recorregut i s’habilitarà una nova parada de la línia A del TPO d’Olot, que fins ara no podia circular per l’avinguda.

21 de gener de 2024


Aquest dilluns 22 de gener comencen els treballs de millora i reurbanització de l'avinguda Pere Badosa d'Olot. El projecte es porta a terme a través dels Fons Next Generation EU als quals l'Ajuntament d'Olot va demanar una subvenció dins del Programa de Transformació Sostenible del Transport Urbà del Ministeri de Transports, aconseguint la màxima puntuació d'entre tots els 432 projectes seleccionats.

Els treballs que comencen aquesta propera setmana s’allargaran durant 5 mesos, s’han dividit en dues fases, i van a càrrec de l’empresa Rubau Tarrés. Aquest dilluns comença la primera fase que consisteix en la urbanització de l’àmbit comprès entre l’actual passeig central i la vorera i calçada de la banda del Club Natació Olot.

Els objectius principals del projecte són la millora de l’accessibilitat a peu, i de la mobilitat amb bicicleta i amb transport públic. D'aquesta manera, s'ha previst que es prolongui la xarxa de carril bici connectant-la amb el carril bici de la carretera de Les Tries. A més, també s'instal·laran aparcaments per a bicicletes i es pacificarà tota l'avinguda. En concret, es crearan 18 places d'estacionament de bicicletes davant l'equipament esportiu. La iniciativa va sorgir del procés participatiu municipal Olot Pedala.

Per la millora de l’accessibiltat a peu s’eixamplaran les voreres i el vial quedarà amb plataforma única així com es crearà una configuració d'estacionament de vehicles més segura i funcional a l’hora de maniobrar.

També contempla una nova parada de la línia A del TPO d'Olot que se situarà davant del Club Natació Olot, allargant el recorregut de la línia que, fins ara, no podia maniobrar i circular per l’avinguda.

L'objectiu, seguint el treball que porta a terme el Consistori, és promoure la mobilitat a peu i amb bicicleta i, alhora, millorar l'accessibilitat al barri de Les Tries i a un equipament esportiu amb un elevat nombre d'usuaris. En conjunt, el projecte compta amb una subvenció 613.673,53 € dels Fons Next Generation EU, que cobreix el 90% del cost total.

 

Afectacions viàries

Durant la primera fase d’obres s’ocuparà tota la part central de la zona enjardinada de l’avinguda Pere Badosa, el carril de baixada, la zona d’estacionament provisional en línia en sentit de baixada i la vorera situada davant del Club Natació Olot.

El carril de circulació de pujada d’aquesta avinguda passarà a ser de doble sentit i es suprimiran els actuals estacionaments en línia. A la part final de l’avinguda s’hi instal·laran 5 places d’estacionament lliure, 3 places d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda i es mantindran les places d’estacionament per a motocicletes.

Una vegada finalitzada la primera fase, s’obrirà a ús públic l‘espai urbanitzat i es passarà a fer obres en la resta del carrer. Aquesta segona fase inclourà el carril de circulació a tocar del càmping Les Tries. Un cop avancin els treballs es determinaran les afectacions viàries, canvis i modificacions de la circulació en aquest punt, les quals es donaran a conèixer amb antelació.

El final de l’obra complerta es preveu per la segona quinzena del mes de juny.

 

 

Imatge1.png
Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - Finançat per la Unió Europea – Next Generation EU

 

 

  • O_1_
  • O_2_
  • O_4_
  • O_5_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat